Ostali sportovi

Gordan Kožulj europski prvak na 200 leđno

Boris Bilas • subota, 08.07.2000.


Gordan Kožulj, europski prvak (dp)

Gordan Kožulj europski je prvak na 200 metra leđno. On je u današnjem finalu uvjerljivo osvojio prvo mjesto s rezultatom 1:58.62. Gordan je tako nakon dvije srebrne medalje s prošlog Europskog prvenstva i zlata sa Svjetskog prvenstva u malim bazenima dodao i zlato u velikom bazenu.

Ovo je do sada jedan od najvećih uspjeha hrvatskog plivanja i sporta uopće. Kožuljev rezultat 1:58.62. je jedan od najboljih rezultata ove sezone u svijetu i novi rekord Hrvatske.

Koliko je Kožulj u finalu bio uvjerljiv najbolje govori podatak da je drugoplasirani Talijan Merisi za njim zaostao sekundu i četrdeset stotinki, Merisi je plivao 2:00.02. Treći je u cilj stigao Izraelac Joab Gath s rezultatom 2:00.32. Naš drugi predstavnik u finalu Marko Strahija je nakon odličnog starta i treće pozicije nakon stotinu metara u nastavku popustio te je na kraju osvojio šesto mjesto s vrlo dobrim rezultatom 2:01.15.

Ovaj uspjeh naših plivača je odlična uvertira za Olimpijske igre i potvrda da oni u Sydneyu neće biti samo promatrači već će ozbiljno kandidirati za jednu od medalja.

U nastavku natjecanja Šveđanin Lars Frolander je osvojio zlato na 100 metara delfin i pritom srušio europski rekord Denisa Pankratova. Novi europski rekord sada iznosi 52.23.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!