Tenis

Zagreb Open: Vajda pobijedio Voineu, Kranušić i Zovko poraženi

Boris Bilas • četvrtak, 17.05.2001.

Četvrtog dana ATP Challengera "Zagreb Open" na teren su izašla sva tri preostala naša igrača. Jedinu pobjedu ostvario je Ivan Vajda u susretu s osmim nositeljem Adrianom Voineom, a Roko Karanušić i Lovro Zovko poraženi su u susretima sa Davidom Nalbandianom, odnsono Oscarom Serranom.

Vajda je ovim plasmanom u četvrtfinale ponovio uspjeh iz 1999. kada se također plasirao među osam najboljih.

Vajda je protiv iskusnog Rumunja odigrao izvanredan meč u kojem je od početka diktirao tempo igre i nije dozvoljavao Voinei da mu ugrozi servis. Voinea je u prvom gemu imao 0-40, a nakon toga nije više imao niti jednu priliku za break. Vajda je cijelo vrijeme ugrožavao suparnikov servis, a kada je dobio prvi set sa 6-4 pitanje pobjednika je bilo rješeno.

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

U drugom setu je Vajda još pojačao pritisak što je rezultiralo mnogobrojnim neforsiranim greškama Rumunja i pobjedom u drugom setu sa 6-2. U četvrtfinalu Vajda će igrati protiv Španjolca Alberta Montanesa koji je lako sa 6:0 i 6:2 pobijedio Gruzijca Iraklia Labadzea.

Nažalost naša druga dva predstavnika nisu bili tako uspješni. Roko Karanušić je imao šansu u tie breaku prvog seta protiv Argentinca Nalbandiana kada je vodio 3-1 i imao servis, ali je tada promašio čistu loptu i do kraja te odlučujuće igre prvog seta osvojio još samo jedan poen. U drugom je setu Argentinac držao sve konce u svojim rukama i na kraju pobijedio sa 6:4.

Lovro Zovko je odigrao vrlo slabo protiv Španjolca Serrana, te je izgubio sa 6:3 i 6:1. Zovko je napravio previše grešaka, a njegov suparnik skoro uopće nije griješio što je i najveći razlog ovako uvjerljivog poraza. Sutra (petak) su na rasporedu susreti četvrtfinala.

Rezultati 2. kola: Oscar Serrano - Lovro Zovko 6:3, 6:1; David Nalbandian - Roko Karanušić 7:6, 6:4; Ivan Vajda - Adrian Voinea 6:4, 6:2; Albert Montanes - Irakli Labadze 6:0, 6:2; 2. kolo - parovi - Emilio Alvarez (Špa)/Raemon Sluiter (Niz) - Ivor Lovrak/Boris Gubić (Hrv) 6:1, 7:5.

Parovi četvrtfinala: Oscar Serrano (Špa) - David Nalbandian (Arg), Jacobo Diaz (Špa) - Luis Horna (Peru), Ivan Vajda (Hrv)- Albert Montanes (Špa), Fernando Gonzalez (Čile) - Julian Alonso (Špa).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!