Tenis

Fed Cup: Italija bolja od Hrvatske

Davor Sajko • nedjelja, 29.04.2001.

Teniska reprezentacija Hrvatske u susretu protiv Italije 1. kola Svjetske skupine Fed Cupa poražena je nakon što su drugog dana susreta u Bassano del Grappi obje naše tenisačice zabilježile poraze. Tako su u vodu pale nadanja naših tenisačica da će uspjeti iskoristiti nenastupanje dviju najjačih talijanskih tenisačica. Drugog dana zbog ozljede nije mogla nastupiti Silvija Talaja zbog ozljede Ahilove pete te je priliku dobila mlada Matea Mezak.

Fed Cup, 1. kolo Svjetske skupine
Gulia Casoni Matea Mezak 2:0 (6:2, 6:4)
Adriana Serra-Zanetti Jelena Kostanić 2:0 (6:1, 7:6 (5))

Protiv trenutačno najjače talijanske tenisačice Gulie Casoni zamjena za ozljeđenu Silviju Talaja, Mate Mezak nije imala nikakve šanse. Glatko u dva seta (6:2, 6:4) je Talijanka savladala našu mladu tenisačicu iako je Matea Mezak prikazala dobru igru koja ipa nije bila dovoljna za raspoloženu Casoni. U drugom susretu koji je odlučivao hoće li igrati susret parova Jelena Kostanić je bila slabija od Adriane Serra-Zanetti u dva seta, a priliku da meč učini neizvjesnim imala je u drugom setu koji je odlučen u tie-breaku, 6:1, 7:6 (5).

Nakon ovog poraza naša će se Fed Cup reprezentacija u srpnju boriti za opstanak u Svjetskoj skupini, dok će Talijanke protiv Francuske igrati u četvrtfinalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!