Nogomet

Zagreb - Dinamo: "Modri" produžili nadu u naslov

Goran Klarić, Alan Sinovčić • subota, 19.05.2001.


Slika 2 od 2.
Foto: Bojan Brčić

Dinamo je današnjom pobjedom protiv Zagreba na "gostujućem" terenu produžio nadu da će, ukoliko Hajduk izgubi bodove u Varaždinu, ipak stići do naslova prvaka Hrvatske. Otprilike četiri tisuće gledatelja u Kranjčevićevoj je vidjelo vrlo dobru utakmicu u kojoj je, da su njihovi napadači bili ubojitiji, Zagreb mogao čak doći do sva tri boda. Zasluge što smo vidjeli samo dva pogotka idu vratarima obje momčadi koji su branili fenomenalno.

Slika 1 od 1.
Foto: Bojan Brčić

Zagreb je u utakmicu ušao potpuno ofanzivno, sa tri isturena napadača dok je Dinamo zaigrao sa svojom već ustaljenom 4-4-2 formacijom. Početak utakmice je protekao prilično mirno, prva prilika zabilježena je tek u 14. minuti kada je danas vrlo dobri Surać dobro pucao, ali Butina još bolje brani i izbija loptu u korner. Šest minuta kasnije Šimić opasno puca sa 20 metara, a Butina je opet na mjestu. Gosti su prvi puta ozbiljnije zaprijetili u 25. minuti nakon što je Cvitanović uputio odličnu loptu Balabanu u for, ali ovaj je zakomplicirao cijelu šansu pa je Stojkić na kraju obranio udarac. Tri minute kasnije Cvitanović ubacuje Šokoti koji sa pet metara iz 100 postotne šanse puca traljavo. U 32. minuti još jedna čista prilika za goste. Nakon dobro odigranog duplog pasa Sedloski izlazi sam pred Stojkića, ali makedonski reprezentativac puca pored vratnice. U 43. minuti Zagreb je imao najveću priliku: nakon jedne polukontre Šimić izlazi sam pred Butinu, ali uspjeva samo pogoditi Dinamovog vratara u glavu. Već u sljedećoj minuti je Surać ponovno u prilici, ali iz izgledne prilike sa 10 metara puca pored vratnice.

Drugi dio je otvorio Balaban dobrim udarcem sa dvadesetak metara koji je završio malo pored gola. To je bio početak serije Balabanovih promašaja. U 59. minuti Balaban izlazi sam pred Stojkića koji uspjeva obraniti i ovaj šut Mamićevog pulena. Pet minuta kasnije Balaban opet puca, ovog puta glavom, a Stojkić je opet na mjestu. I četiri minute kasnije ponovno isti scenarij: Balaban izlazi pred Stojkića koji čudesno brani loptu koju su svi već vidjeli u golu. U 72. minuti utakmica je odlučena: danas najbolji igrač utakmice Igor Cvitanović je primio loptu na oko 25 metara od gola, prošao dva igrača Zagreba i matirao Stojkića neobranjvim udarcem u golmanov desni kut. Nakon gola Zagreb se malo otvorio, ali nije uspio učiniti ništa konkretno. Tempo igre je malo opao pa je do kraja je Dinamo imao još dvije prilike za pogodak, a u zadnjoj minuti Bazina pogađa za 0:2.


Zlatko Kranjčar, trener Zagreba: "Nikako nisam zadovoljan jer smo vrlo lako mogli doći do pobjede. U prvom poluvremenu smo imali dvije 100 postotne prilike za gol koje smo morali iskoristiti. U drugom poluvremenu Dinamo je bio bolji i samo zahvaljujući Stojkiću nismo primili više golova. Da smo uspjeli zabiti barem jedan gol u prvom dijelu igre na kraju bismo sigurno pobijedili."

Ilija Lončarević, trener Dinama: "Bila je to teška utakmica u kojoj je Zagreb bio vrlo kvalitetan suparnik. Nama je bilo utoliko teže igrati jer smo bili pod imperativom pobjede. U prvom poluvremenu moji igrači nisu bili dovoljno koncentrirani pa smo Zagrebu omogućili nekoliko dobrih prilika. U drugom poluvremenu su moji igrači bili bolje postavljeni na terenu što je rezultiralo našom čistom pobjedom."

Velimir Zajec, direktor Dinama: "bila je vidljiva nervoza, što je i za očekivati. U prvom dijelu smo imali četri, pet stopostotnih prilika koje nismo iskoristili zahvaljujući valjda tom pritisku igre na pobjedu. Odlično je da smo pobijedili danas odlični Zagreb."

Igor Cvitanović, igrač utakmice: "Današnjom pobijedom ostala je nada za osvajanjem prvenstva. Bila je vidljiva nervoza na terenu, što je normalno, ali najbitnije da mi igramo dobro i bez obzira na Hajduk želimo dobrom igrom privesti ovo prvenstvo kraju. Postoje vrlo velike šanse da Varteks pobijedi Hajduk, pobjeđuju nas, ne vidim razloga zašto ne bi mogli i njih." Nakon završetka prvenstva ostajete ili odlazite? "Neznam još ništa, čekam da završi prvenstvo, pa čemo onda vidjeti. Sada sam skoncentriran samo na sljedeće utakmice i dok to ne završi ne želim razmišljati o ničemu drugom."

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!