Nogomet

Rijeka - Marsonia: Rijeka osigurala ostanak

Igor Dragozetić • subota, 19.05.2001.


u direktnom dvoboju za ostanak u prvoj ligi, Rijeka je uvjerljivom igrom pobijedila Marsoniju rezultatom 2 - 0. Strijelci za Riječane su bili Miličić iz jedanaesterca i Rački.

Na samom otvaranju utakmice Rijeka je nagovjestila da igra na pobjedu. Tek što se krenulo s centra, desnim krilom odlično je prošao Burčul, ali je zaustavljen prekršajem na samom rubu kaznenoga prostora. Slobodni udarac izveo je Čaval te je lopta nakon što se odbila od obrambenog zida prohujala kraj lijeve vratnice vratara Principa. U sedmoj minuti ponovno je u prilici Čaval nakon centaršuta Burčula, ali mreža se nije zatresla. Tri minute kasnije po lijevoj strani odlično prolazi Višković, međutim izostala je konkretna završnica. Gosti su po prvi puta zaprijetili u 11. minuti kada je Olić pucao s petnaestak metara, ipak Tafra je obranio. Nakon dvije minute uslijedila je nova prilika za Riječane, Miličić je pucao s šesnaest metara tik pored desne vratnice. Na drugoj strani udarac je oprobao Tomas no njegova lopta je otišla iznad grede. U sljedećem napadu Rijeke ponovno pokušava Miličić, ali bezuspješno. U 17. minuti Flego odlično prima loptu na lijevom boku, ulazi u šesnaesterac gdje je zaustavljen prekršajem. Najstrožu kaznu sigurno izvodi Miličić i dovodi domaćine u vodstvo. U 25. minuti Brajković pokušava glavom, ali lopta odlazi pokraj gola. Pet minuta prije kraja poluvremena Olić je krenuo u solo akciju, no nije imao dovoljno koncentracije da pogodi gol. Već u slijedećoj akciji Flego puca s osamnaest metara ravno u golmana Principa. U sudačkoj nadoknadi bijeli prijete još jednom. Flego odlično proigrava Miličića čiji udarac brani gostujuća jedinica, u nastavku akcije sa šesnaest metara pucao je Burčul preko gola.

Nakon samo dvije minute igre u drugom dijelu Riječani propuštaju priliku za povećanje vodstva. Nakon dobrog centaršuta s desne strane na loptu su zakasnili Miličić i Čaval. U 50. Minuti Tafra brani Brnjićev udarac s osamnaest metara. U sljedećih deset minuta Marsonia je stvorila dvije izgledne prilike, ali bez posljedica za riječku mrežu. U 68. minuti odlično je proigran Olić na desnoj strani čiji udarac s osam metara prolazi pokraj desne vratnice. Ubrzo prijeti i Markovinović no ni njegov pokušaj nije bio dovoljno precizan. Desetak minuta prije kraja Rijeka je mogla riješiti utakmicu. Najprije je Maroslavac pucao s šesnaest metara pokraj vratnice, a zatim je Rački propustio zabiti gol s tri do četiri metra nakon ubačaja Čavala. U 88. minuti Markovinović još jednom prijeti Tafri, no riječki vratar je siguran. I kada su svi očekivali kraj utakmice, u sučevoj nadoknadi, domaći su odigrali kontru. Rački je pretrčao pola igrališta i postigao svoj prvi gol u dresu Rijeke, za konačnih 2 - 0.

Ovom trećom pobjedom u nizu Rijeka je osigurala ostanak u ligi. Katalinić je očito znao pokrenuti svoje igrače i motivirati ih u posljednjim utakmicama. Njegovi izabranici su u ovom susretu odigrali šezdesetak minuta u dobrom ritmu i zasluženo pobijedili. Marsonija će nakon ovog poraza morati igrati kvalifikacijsku utakmicu za natjecanje u prvoj ligi.


Ivan Katalinić (trener NK Rijeke): "Bila je to čvrsta utakmica u koju smo ušli s namjerom da pobijedimo. Nismo htjeli igrati na neriješeno svjesni rizika. Postigli smo gol u pravom trenutku, a i pored toga imali smo nekoliko izglednih poluprilika. Bili smo pod većim pritiskom nego li igrači Marsonije koji su znali da im igra samo pobjeda. Gosti su pokazali da znaju igrati i da im je mjesto u prvoj ligi."

Marijan Zovko (trener NK Marsonije): "Rijeka je započela utakmicu pritiskom kakvog smo očekivali i kojega smo htjeli izbjeći. U toku utakmice uspostavili smo ravnotežu i počeli igrati dobar nogomet, poglavito u drugom dijelu. Mislim da smo imali prilika i za bolji rezultat."

Božidar Čaćić (igrač Rijeke): "Ušli smo u utakmicu sa željom da pobijedimo. Postigli smo gol u pravom trenutku, a nakon toga smo uspjeli zadržati koce igre u svojim rukama. Mislim da smo zasluženo pobijedili i nadam se da ćemo i dogodine igrati protiv Marsonije."

Dinko Rosandić (igrač NK Marsonije): "Mislim da smo imali sve u svojim nogama. Pod kraj utakmice krenuli smo na sve ili na ništa te smo primili drugi pogodak. Sad nas čekaju kvalifikacije za koje ćemo se pripremiti. Čestitao bih Rijeci na pobjedi."

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!