Tenis

Zagreb Open: Vajda i Karanušić u drugom kolu

Boris Bilas • srijeda, 16.05.2001.

Po prvi put od 1997. godine u osmini finala zagrebačkog ATP Challenger turnira našla su se čak trojica hrvatskih tenisača. Prvog dana to je uspjelo Lovru Zovku, a u utorak slavili su i Ivan Vajda, te Roko Karanušić. Vajda je pobijedio Francuza Hueta sa 6:2, 6:3, a Karanušić je bio bolji od Ivana Cinkuša sa 6:3, 6:4.

Na žalost nastavak turnira nije izborio i Željko Krajan, jedini naš tenisač koji je prošao kvalifikacije, njega je zaustavio Peruanac Horna (3:6, 6:3, 4:6).

Slika 1 od 2.
Foto: Dražen Patarčić

Nakon što je u ponedjeljak drugo kolo ATP Challengera "Zagreb Open" izborio Lovro Zovko pobjedom nad prvim nositeljem Raemonom Sluiterom u utorak je isto uspjelo Ivanu Vajdi i Roku Karanušiću. Tako će u drugom kolu Zagreb opena igrati tri naša tenisača što se na ovom turniru nije dogodilo od 1997. godine.

Ivan Vajda je odigrao sjajan meč protiv iskusnog Francuza Stephana Hueta kojemu je prepustio samo pet gemova, te je na kraju slavio sa uvjerljivih 6:2, 6:3. U sljedećem kolu protivnik Vajdi biti će osmi nositelj Rumunj Adrian Voinea.

Slika 2 od 3.
Foto: Dražen Patarčić

Roko Karanušić bio je bolji u sudaru dvojice hrvatskih tenisača i klupskih kolega. Karanušić je u dva seta pobijedio Ivana Cinkuša sa 6:3, 6:4. Bila je to prva pobjeda ovog mladog tenisača na Challenger turnirima što nije ni čudno jer mu je ovo tek prva sezona na seniorskom touru. U drugom kolu Karanušić će igrati protiv vršnjaka iz Argentine Davida Nalbadiana.

U drugo kolo nije uspio proći Željko Krajan koji je propustio 3:0 u trećem setu protiv sedmog nositelja Čileanca Luisa Horne. Horna je na kraju pobijedio sa 6:3, 4:6, 6:4.

U srijedu će od naših tenisača na teren izaći tri naša tenisača i to svi u igri parova. Cinkuš će u paru sa Krešimirom Ritzom igrati protiv makedonsko-brazilske kombinacije Kitinov - Simoni. Lovro Zovko i Roko Karanušić će igrati u istom meču, ali jedan protiv drugoga. Zovko će biti u paru sa Gruzijcem Labadzeom, a Karanušić sa Slovencem Kracmanom.

Najzanimljiviji pojedinačni susret dana biti će onaj između drugog nositelja Fernanda Meligenija i Juliana Alonsa koji se igra u 16.00 sati na centralnom terenu.

Rezultati 1. kola: David Nalbadian - Juan Antonio Marin 6:1, 6:2; Filippo Volandri - Cyril Saulnier 2:6, 7:5, 6:4; Noam Okun - Juan Albert Viloca 6:3, 6:4; Luis Horna - Željko Krajan 6:3, 4:6, 6:4; Albert Montanes - Alexandre Simoni 7:5, 6:4; Ivan Vajda - Stephane Huet 6:2, 6:3; Jacobo Diaz - Ivaylo Traykov 7:5, 4:6, 6:2; Roko Karanušić - Ivan Cinkuš 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!