Nogomet

Varteks ide na pobjedu, karte gotovo rasprodane

Marko Breljak • četvrtak, 24.05.2001.

Vrlo često postoje susreti koje nazivamo susretom godine, a onaj nedjeljni između Varteksa i Hajduka zasigurno to, za obje momčadi, jest. Ipak, kako se u njemu odlučuje pitanje prvaka države i kluba koji će u sljedećoj godini nastupati u Kupu Uefa, cijela nogometna Hrvatska će u nedjelju biti okrenuta Varaždinu. Uoči tog sudbonosnog ogleda, posjetili smo prostorije NK Varteks i prisustvovali press konferenciji kojoj su nazočili predsjednik kluba, Anđelko Herjavec, sportski direktor Stjepan Cvek, ali i trener Branko Janžek i jedan od najiskusnijih igrača, Robert Težački.

Prvi je riječ, po običaju uzeo, predsjednik kluba, Anđelko Herjavec, obrativši se novinarima riječima: “Vidim da i vi, poput mene, dočekujete ovaj susret s puno veselja i drago mi je da su svjetla reflektora okrenuta prema nama. Iako je to uglavnom zbog Dinama i Hajduka, drago mi je jer klub, a i moje poduzeće, Varteks, dobivaju dodatni publicitet, koji uvijek godi.” Prvi čovjek Varteksa zatim se dotaknuo organizacije utakmice, te je upozorio one koji u nedjelju neće imati karte da se niti ne približavaju stadionu!. Blokirane će biti okolne ceste te će pristup biti onemogućen. Također je naglasio da alkoholizirani ili drogirani gledatelji neće moći ući na stadion. Kako se radi o utakmici visokog rizika u tu svrhu angažirati će se 500 policajaca i oko 300 redara, što su najveće snage ikad angažirane u nekom sportskom susretu u “baroknom” gradu.

Novost je da karata za zapadnu tribinu više nema!. Ostalo je još malo ulaznica za istočnu i južnu tribinu, ali i one će danas vjerojatno nestati. Stoga se svi koji još misle kupiti kartu za nedjeljni spektakl moraju požuriti, jer u subotu i nedjelju karata neće biti u prodaji. Gostujućim navijačima osigurano je 2250 ulaznica, što je oko 25%, a oni će biti smješteni na lijevoj starni istočne tribine.

Tek nakon ovih uvodnih, organizacijskih, stvari, riječ je dana treneru Varteksa, Branku Janžeku, koji je odličnom taktikom u Koprivnici, iznenadio Slaven Belupo te prije zadnjeg kola osigurao Varteksu bod prednosti u utrci za Kup Uefa. On je rekao sljedeće: “Ova utakmica je za nas jednako važna kao i prošlotjedno gostovanje u Koprivnici. Stoga i želim igrače pripremiti tako da maksimalno izvršavaju svoje zadatke. Iako sam protivnik karantene, ovog puta ćemo morati u izolaciju, a ja sam uvjeren da ćemo pružiti maksimum i ostvariti planirano.” Trener Varteksa ima još uvijek neke dvojbe pa je sastava Varteksa još uvijek nepoznat. Evidentno je tek, da zbog crvenog kartona neće nastupiti Madunović, a pravo nastupa zbog tri žuta kartona nema niti Oskar Drobne. Šteta, jer ovaj Slovenac je odlično odigrao u nekoliko zadnjih susreta, a zbog toga će Varteks najvjerojatnije odustati od pobjedničke taktike iz Koprivnice, igre sa tri napadača.

Zadnji je riječ na presici uzeo Robert Težački, igrač koji je od osnutka Hrvatske lige, sa malim izletima, u dresu Varteksa i jedan je od rijetkih koji su igrali ono posljednje kolo u sezoni 1995/96 kada se “sreća” okrenula protiv Varteksa. Upravo u tom tonu, popularni “Težo” je dao izjavu: “Ovu utakmicu čekam još od 1996. godine, kada je nama trebala pobjeda, a nismo je ostvarili iz poznatih razloga. Ja sam, zajedno sa Borovićem, jedini koji je tada igrao i sigurno ću imati poseban motiv da dobijemo Hajdukovce. Bit će teška tekma, oni su dobra momčad, naročito na gostovanjima, ali ako mi odigramo kako možemo, teško nas mogu dobiti.

I za kraj, postavili smo pitanje koje zanima cijelu Hrvatsku, da li će klupa Varteksa biti jednim uhom u Maksimiru. Iako smo odgovor očekivali od sportskog direktora Varteksa, riječ je uzeo “alfa i omega” kluba, Anđelko Herjavec, otklonivši sve dvojbe. Rekao je: “Mi to sami moramo riješiti i uopće nas ne interesiraju Dinamo i Hajduk. Dinamu neće biti lagano, vidjeli ste da su jedva pobijedili drugu Hajdukovu momčad. Stoga im niti protiv jakog Slavena neće biti lako, a to nas tjera na maksimalno zalaganje i moramo ići na pobjedu da osiguramo ulazak u Kup Uefa i uveličamo 70-godišnjicu kluba. Bila bi povijesna glupost to propustiti.” Stvarno, bila bi to povijesna glupost i nadamo se da će shvatiti i igrače te da će jedni i drugi igrati onako kako znaju, napadački. A onda se možemo nadati spektaklu u Varaždinu i završnici kakvu hrvatski nogomet još nije vidio.

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Hajduk 712:5+717
2Rijeka 612:1+1114
3Dinamo 714:8+613
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Lokomotiva 65:9-45
8Gorica 77:12-55
9Slaven Belupo 77:11-44
10Osijek 65:9-44

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!