Sportaši u mreži

Loša sezona rezultirala je svađama u Sturmu

Mladen Posavec • ponedjeljak, 18.06.2001.

Ljeto je tek na svom početku, no za neke je već gotovo vrijeme opuštanja, odmora i uživanja u ljetnim trenucima. Ako se pitate tko su ti, evo vam odgovora - sportaši, posebice nogometaši koji se spremaju za "visoki start" naredne sezone, koja će se okončati Svjetskim prvenstvom u Japanu i Južnoj Koreji sljedećeg ljeta. Već početkom srpnja kreću kvalifikacijske borbe u europskim klupskim natjecanjima, a mnogo je nacionalnih liga koje će ove godine startati ranije nego obično, upravo zbog navedenog razloga. Jedna od takvih je i austrijska liga, iz koje nam prve dojmove sa priprema šalje naš redoviti "Sportaš u mreži" - Mladen Posavec.

Kao što već vjerojatno znate novi (stari) prvak Austrije je Tirol, a ligu napušta LASK, dok je novi prvoligaš Kärnten iz Klagenfurta. Prava senzacija ovog novog prvoligaša dogodila se u finalu kupa, kada je pobijedio favorizirani Tirol i tako u jednoj godini ušao u prvu ligu i osvojio Kup. Velike zasuge, odmah da kažemo, imali su i naši igrači Vuković, Brnas i Kozniku.

Od neugodnih iznenađenja prvenstva možemo spomenuti Sturm, koji je ostao bez nastupa u Ligi prvaka i mora se zadovoljiti nastupanjem u Intertoto natjecanju. U Kup UEFA plasirali su se Rapid i GAK  iz Graza, dok je bečka Austria mjesto u Intertoto natjecanju prepustila  Riedu.

Hrvati u Austriji

Ime i prezime - Nastupi - Golovi - Žuti - Crveni

PAMIĆ Igor 28 - 14 - 11 - 0
VASTIĆ Ivica 24 - 8 - 3 - 0
KOCIJAN Tomislav 22 - 6 - 2 - 0
TOPIĆ Marko 24 - 6 - 4 - 0
MLINAR Armando 15 - 1 - 6 - 1
GOLEMAC Robert 33 - 2 - 9 - 1
POSAVEC Mladen 28 - 3 - 10 - 0

Što se tiče odlazaka i dolazaka, čini se da je za sada najbolji posao napravio GAK dovođenjem Milinkovića i jednog od najboljih mladih igrača Austrije Aufhausera (Salzburg). Rapid će bez Savićevića, koji je postao izbornik jugoslavenske reprezentacije, sigurno biti osjetno slabiji ukoliko ne dovedu neku dobru zamjenu, što je jako teško poznavajući Savićevićevu kvalitetu. Sturm se pojačao Čileancom Rojasom, ali ga muče veliki nesporazumi na relaciji predsjednik - Ivica Vastić, tako da ćemo morati pričekati početak prijelaznog roka za prave vijesti iz Sturma.

Što se tiče Salzburga i tamo je došlo do nekih nesuglasica, ali su ipak uspjeli dovesti nekoliko igrača, među kojima je najbolji Norvežanin Frigard bivši napadač LASK-a. Bregenz je ostao bez Ambrosiusa koji je sa svojih 14 golova uvelike pomogao ostanku mog kluba u prvoj ligi. Naime novi klug ovog danskog napadača je Kärnten, a Bregenz je ovom, a i prodajom još nekoliko prvotimaca nažalost ponovo istaknuo kandidaturu za ispadanje. Bečka Austria pojačala se bivšim igračem Dinama Pavlovičem, iako je mišljenje da njima zapravo treba jedan dobar trener.

U Kärntenu više ne računaju na naše Brnasa i Koznikua, što je pravo iznanađenje s obzirom da su baš oni jedni od najzaslužnijh za uspjehe kluba. Admira kako se čini, također ne računa na Mlinara, iako moramo pričekati još nekoliko dana, to jest početak prijelaznog roka, pa će neke stvari biti puno jasnije. Popularni Paminjo sigurno ostaje u GAK-u još godinu dana, isto vrijedi za Golemca i Posavca u Bregenzu.

Inace zbog ranog početka prvenstva 11.07, pripreme su započeli svi klubovi, a evo i parova prvog kola: Bregenz - Admira, Kärnten - Ried, GAK - Tirol, Rapid - Sturm, Salzburg - Austria.

toliko za prvo jevljanje u novoj sezoni, pozdrav svim čitateljima Sport Neta!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!