Tenis

Goran Ivanišević u polufinalu Wimbledona!

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • srijeda, 04.07.2001.

Goran Ivanišević i Rus Marat Safin nešto iza 14 sati po našem vremenu započeli su četvrtfinalni ogled na travi u Wimbledonu. Prvi set osvojio je Goran u trinaestoj igri, tie-breaku, prepustivši Rusu samo dva poena. Prvi break u meču stigao je u 11. igri drugog seta, a napravio ga je Goran, čime je osvojio i drugi set! U šestoj igri trećeg seta Safin je iskoristio Goranovu kratku krizu servisa i po prvi put u meču mu uzeo servis, te priveo set kraju u svoju korist i smanjio na 2:1.

Goran ipak nije dopustio da meč uđe u neizvjesnost petog seta. Iako su u četvrtom setu oba igrača čvrsto držala svoj servis, Goran je još jednom dokazao čvrste živce i hladnu glavu u tie-breaku, prepustivši Safinu samo tri poena. Tako će Goran ponovno zaigrati u polufinalu, a u petak ga tu čeka još jedan Britanac, Tim Henman, koji je nakon velike borbe savladao Švicarca Rogera Federera 7:5, 7:6, 2:6, 7:6. U drugom polufinalu igraju Andre Agassi i Patrick Rafter.

Goran Ivanišević je opet u polufinalu Wimbledona! Naš je tenisač pobjedom od 7:6 (2), 7:5, 3:6, 7:6 (3) protiv četvrtopostavljenog Rusa Marata Safina ispisao novu lijepu stranicu svoje karijere, a postavši prvi igrač s pozivnicom među posljednja četiri, i novu stranicu povijesti Wimbledona. Goran je u "infarktnom" meču sličnom onom iz trećeg kola protiv Andya Roddicka i pobjedu proslavio na sličan način, uz puno emocija, skidanjem i bacanjem majice sretnom dobitniku iz gledališta. Još su samo dva koraka do kraja, a prvi je u petak protiv šestog nositelja, domaćeg Tima Henmana.

Slika 1 od 2.

Meč je počeo Goranovom prilikom za break već u prvom gemu, no Safin je ostao miran na 30:40. Još je veća opasnost Rusu zaprijetila pri zaostatku od 5:4 - Goran je došao do 15:40, dvije set-lopte, no Safin se opet izvukao tako da je prva dionica otišla do 13. igre. Ovdje četvrtom nositelju više nije bilo spasa, Goran je odigrao sjajan tie-break, ispustivši samo dva poena za početnu prednost.

Drugi je set dugo išao sa servisom. Goran je bio i dalje "neslomljiv" na svom početnom udarcu, jedinu je opasnost doživio u prvom servis-gemu, kad je nakon neugodnog pada u nekoliko poena djelovao nešto usporenije, no srećom, bol je zahvaljujući kraćoj intervenciji fizioterapeuta u izmjeni strana nakon trećeg gema, dosta brzo nestala. Odlučujući je break drugog seta Goran napravio u pravo vrijeme, u 11. gemu, što mu je omogućilo da, nakon manjih problema na svom servisu (15:30 i izjednačenje), dođe do velikih 2:0.

Treći je set ponudio više Goranove nesigurnosti na servisu - Safin je imao 15:40 u drugom gemu i nije uspio, no sve je nadoknadio breakom za 4:2, u gemu u kojem mu je, s tri dvostruke pogreške, obilato pomogao i Goran. Zadnju je šansu za izbjegavanje četvrtog seta Ivanišević imao u sedmom gemu, no nije iskoristio dvije prilike za break.

Četvrti je ponudio dosta problema za servere, a najviše je "elektriciteta" bilo na Safinovom servisu u 10. gemu, kad je Goran triput (15:30 i dvije prednosti) došao na dva poena do meča, no odluka je ipak odgođena za tie-break. Ivanišević je tada maksimalno "stisnuo" i potvrdio da je "gazda" 13. igre, došao je do dva "mini-breaka" i zaključio veliki, teški posao sa 7:3 na svoju drugu meč-loptu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!