Tenis

Gorana i Henmana prekinula kiša

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • petak, 06.07.2001.

Goran Ivanišević je u Londonu još uvijek "na čekanju". Polufinalni je meč Wimbledona između našeg tenisača i domaćeg šestog nositelja Tima Henmana, prekinut zbog kiše kod 2:1 za Britanca i 40:30 na Ivaniševićevom servisu u četvrtom setu, pri neugodnoj poziciji za našeg tenisača koji je nakon 7:5 u prvom setu druga dva izgubio sa 7:6(6) i 6:0, trebao biti nastavljen danas (subota) u 14 sati. No, opet je tenisače i organizatore omela kiša, tako da, s obzirom na pesimističnu prognozu, nije izvjesno kad će se odigrati nastavak, a nakon toga i predviđeno finale (Venus Williams - Henin) ženskog turnira.

Prvi je set dugo "mirisao" na 13. igru. Henman je nešto slabije krenuo na svom servisu, no prvi se sa velikom opasnošću morao suočiti naš tenisač – Britanac je u petom gemu imao i propustio loptu za break nakon Goranovih 40:15.

Ivanišević je držao i čekao priliku za break, koja je stigla, nakon tri sjajna Goranova returna, u pravom trenutku, u dvanaestom gemu, pa je oduzeti servis označio i kraj prvog seta.

U prvom Henmanovom servis-gemu drugog seta ponovila se priča s početka meča, opet je Britanac "drhtao" na početnom udarcu, no preživio je bez lopte za break, sve je ostalo na nekoliko izjednačenja. U devetom je gemu s ozbiljnom prijetnjom, nakon što je s dvije dvostruke pogreške Henmanu poklonio 15:40, kasnije i još jednu prednost, bio suočen i Goran, no jedinu je pravu priliku domaći tenisač propustio na otvorenoj paraleli, sve je ostalo izvukao Goranov servis. Ostatak nije donio veća uzbuđenja, pa je odluka morala pasti u 13. igri. Goran je u "ruletu" dvaput imao "pravi broj", poveo je s 2-1, pa s 4-3, oba puta s mini-breakom, no Henman se izvukao Ivaniševićevom dvostrukom i odličnim returnom nakon drugog servisa. Naš tenisač nije izdržao u završnici, spasio je set-loptu na svom servisu kod 6:5, no drugu, kod 7:6 za Britanca uz servis, više nije mogao.

Treći je brzo, prebrzo, "prohujao" pokraj Gorana, koji je vjerojatno još razmišljao o propustu u drugom setu. Prvi je Henmanov break u meču stigao u drugoj igri i tu je bio kraj priče. Goran je još dvaput servirao, uz česte bezuspješne izlete na mrežu (dva osvojena poena od 14 u tom segmentu, samo 14%), i oba puta posustao za 6:0. Iz ove, najlošije dionice izdvaja se i da je Goran imao samo 20% iskorištenosti prvog servisa, te da Henman nije izgubio nijedan poen na svom početnom udarcu.

Prekid je došao početkom četvrtog, kad je Ivanišević počeo davati naznake povratka i imao 40:30 za izjednačenje na 2:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!