Tenis

Kiša prekinula i peti set

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • subota, 07.07.2001.

Vrijeme se ipak nakratko smilovalo, kiša je prestala, pa su Goran Ivanišević i Tim Henman ipak izašli na teren u polufinalnom meču Wimbledona negdje iza 18 sati. Nastavak četvrtog seta donio je veliku borbu koja je otišla do tie-breaka, u kojem je bolje živce iskazao Goran. Rezultat u setovima je tako izjednačen na 2:2, a igra se peti, odlučujući set.

No, kapi kiše počele su padati ponovno oko 19:30 sati, pa je meč ponovno prekinut, pri Goranovom vodstvu od 3:2 i servisu Henmana. Nastavak će se, ako vremenske prilike dopuste, odigrati sutra (nedjelja) s početkom u 14 sati, a po završetku meča ne teren bi, u ženskom finalu, trebale Venus Williams i Justine Henin. Muško će se, pak, finale, prvi put nakon 1988. i meča Edberg - Becker, održati u ponedjeljak.

Goran Ivanišević je, u nešto manje od sat vremena igre između dva kišna prekida, nastavak polufinala Wimbledona protiv domaćeg šestog nositelja Tima Henmana iskoristio za odličan posao – naš je tenisač uspio u tie-breaku (7:5) uzeti četvrti set, te povesti 3:2 u odlučujućem. Prekid je stigao u šestom gemu petog seta, pri 30:15 za Henmana na njegovom početnom udarcu.

Tenisači su, nakon četiri i pol sata čekanja, na teren izašli oko 18,30 i nastavili pri 2:1 za Henmana, te 40:30 na Ivaniševićevom servisu. Goran je asom došao do 2:2, a kasnije, u dugom osmom gemu, i do 4:4 nakon što je sjajnim forhend-volejom spasio Britančevu loptu za break. Još je veću krizu u jedanaestom gemu "preživio" Henman, Goran je imao 15:40, na prvoj prilici i opasan return, koji je na Henmanovu sreću za nekoliko milimetara promašio crtu. Nakon ovih uzbuđenja stiglo je i ono najveće – 13. igra. Prvi je prednost mini-breaka imao Henman, no nije držao servis, nešto kasnije je isto ponovio i Goran, tako da je na servisu pri zaostatku 6:5 Britanac bio suočen s prvom set-loptom. Prvom i – posljednjom, jer je Goran odigrao sjajan return pod noge, protiv kojeg ni pouzdani Henmanov volej nije mogao ništa.

Početak odlučujuće dionice nije donio prilike za break, a kiša koja se pojavila početkom seta je bivala sve jača, tako da je u šestom gemu, kod 30:15 na Henmanovom servisu, stigao novi prekid.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!