Tenis

Wimbledonski snovi traju - Goran u finalu s Rafterom!

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • nedjelja, 08.07.2001.

Nakon tri dana, polufinalni wimbledonski meč između Gorana Ivaniševića i Tima Henmana priveden je kraju. I to na radost svih navijača "najvećeg igrača u povijesti koji nije osvojio Grand Slam"! Goran Ivanišević uzeo je servis Britancu u osmoj igri petog seta i odlučujući set priveo kraju bez izgubljenog servisa - 6:3.

Sutra će u 13 sati Goran igrati svoje četvrto finale, a s druge strane mreže stajat će odlični Australac Patrick Rafter.

Goran Ivanišević je četvrti put na korak do osvajanja Wimbledona! Jedinstveno polufinale protiv domaćeg šestog nositelja Tima Henmana, koje se zbog problema s kišom "proteglo" na tri dana, okončano je nakon dvadesetak minuta današnjeg nastavka. Goran je, nakon što je u petak nakon sjajnog prvog seta nesretno izgubio drugi i potpuno posustao u trećem, ipak, uz pomoć prvog kišnog prekida, kako je i sam priznao: "Bog me tada spasio i poslao kišu", pokazao da se može boriti do kraja.

U današnjem dijelu meča krenulo se s 3:2 za Gorana i 30:15 na Henmanovom servisu. Britanac je držao za 3:3, Goran u sljedećem gemu odservirao za 4:3 s četiri dobra početna udarca nakon 0:30, a onda je došla odluka. Presudni gubitak servisa Britanac je pretrpio u osmom gemu - Henman je spasio 15:40, no sve pokvario dvostrukom pogreškom za novu priliku, koju Goran više nije propustio. Servis za meč je ponudio završnu dramu, Goran je kod 40:30 propustio jednu meč-loptu, na izjednačenju servirao as iz drugog servisa za novu priliku, koja je donijela neobranjivi početni udarac i veliko slavlje našeg igrača.

Goran se u prvim reakcijama nakon meča s dozom ironije sjetio i Johna McEnroea: "Ja sam očito genij, samo genij može uz samo jedan udarac, servis, u finale Wimbledona" i najavio finale: "Rafter je veliki tenisač i moj dobar prijatelj, no sutra to neće biti. Bitno je da dobro vraćam njegov servis."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!