Tenis

"Kralj" Goran za "kralja" Dražena!

Ivan Varat • ponedjeljak, 09.07.2001.

Slika 1 od 1.

"Goran kralj Wimledona", "Goran u raju", "Fenomenalni Ivanišević", "Goran ostvario svoj san", "Hrvatska senzacija", "Goran dotaknuo nebo" - samo su neki od naslova kojim su ugledni i poznati svjetski mediji i TV kuće na internetu izvještavali o fenomenalnoj pobjedi Gorana Ivaniševića u finalu Wimbledona nad Australcem Patrickom Rafterom nakon tri sata nejvjerojatno napetog i dramatičnog meča, jednog od najdramatičnijih u povijesti Wimbledona. "Goran je sigurno jedan od najnevjerojatnijih pobjednika Wimbledona", pisao je Washington Post.

"Kada sam došao ovdje nitko nije niti pričao o meni, a sada držim ovaj trofej u rukama", izjavio je Goran uz kojeg je tijekom ova dva tjedna bila jednostavno cijela Hrvatska. "Zec" je dobio mnoge čestitke i pisma podrške od ljudi diljem svijeta, a službene su čestitke poslali i predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivica Račan, predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić, zatim ministar prosvjete i sporta Vladimir Strugar, te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

"Ovo je kao san i ne znam da li će mi sutra kad se probudim netko uzeti ovaj Wimbledon", u velikoj radosti i gotovo nevjerici govorio je Goran na službenom obraćanju. Godine 1992. kada je igrao prvo finale obećao mu je posvetiti ga, tada nije uspio, a 93. on je otišao - otišao u nebo. Ali obećanje vrijedi i devet godina poslije. "Ovaj svoj naslov posvećujem jednom dragom prijatelju - Draženu Petroviću!", na kraju je izjavio Goran, te suznim očima pogledao u nebo, u vječnost - prema Draženu. "Ako ova sada gleda, počivao u miru".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!