Tenis

Roland Garros: Lučić bez problema, ispao Sampras

Ivor Krapac • četvrtak, 31.05.2001.

Španolka Eva Bes nije mogla naći odgovor na igru Mirjane Lučić. Tenisačica s hrvatskom oznakom i američkom budućnošću je uz 34 izravna poena (30 više od protivnice) rezultatom 6:1,6:3 slavila u meču drugog kola Grand Slama u Parizu, i u trećem kolu snage će suprostaviti protiv četvrte nositeljice Jennifer Capriati, koja je u drugom kolu bila bolja od Talijanke Tathiane Garbin uvjerljivo sa 6:2, 6:1.

Slika 1 od 1.

Od Roland Garrosa se, nakon pojedinačnog poraza u 1. kolu, na samom početku turnira u konkurenciji parova oprostila Iva Majoli, koja je s Francuskinjom Virginie Razzano rezultatom 6:4,7:5 poražena od slovačko-kanadske kombinacije Habšudova – Jeyaseelan.

Nakon mučenja u prvom kolu protiv francuskog kvalifikanta Cedrica Kauffmanna, Pete Sampras je znao da će teško do pobjede protiv Španjolca Gala Blanca ako ne podigne razinu igre. To se, ako izuzmemo neizvjestan prvi set koji je otišao do "tie-breaka", nije dogodilo, pa je želja "Pistol Petea" da prvi put trijumfira u Roland Garrosu i ove godine ostala neostvarena.

Ključ je bio u već spomenutoj 13. igri prve dionice, koju je Sampras odigrao vrlo loše, a nakon toga više nije uspio biti čvrst ni na vlastitom servisu, potpuno potonuvši (6:3,6:2) u druga dva seta. Blanco je pokazao dio "arsenala" koji ga je 1997. doveo do četvrtfinala na pariškoj crvenoj zemlji, jednostavno je probijao Samprasove pokušaje igre na mreži, ubilježivši čak 41 "winner" (Sampras samo 24), što se, uz golemu razliku u neprisiljenim pogreškama (64 prema 43 na štetu "Pistol Petea"), moralo osjetiti na konačnom rezultatu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!