Tenis

Roland Garros: Capriati i Clijsters u finalu

Ivor Krapac • četvrtak, 07.06.2001.

Jennifer Capriati je danas, jedanaest godina nakon što je kao 14-godišnjakinja igrala svoje prvo polufinale u Roland Garrosu i izgubila od Monike Seleš, napravila korak dalje i potvrdila pravi povratak u svjetski vrh nakon dugog izbivanja zbog privatnih problema. Četvrtopostavljena Amerikanka je na korak do titule došla pobjedom nad prvom nositeljicom Martinom Hingis, koja je tako opet ostala "kratka" u pokušaju da prvi put slavi na pariškoj crvenoj zemlji. Švicarka je u polufinalu krenula "breakom", no nije dugo uživala u prednosti, jer se Capriati brzo "probudila" i snažnim napadima došla sa četiri uzastopna gema "na milimetar" do osvajanja prvog seta. Amerikanku je, međutim, tada počela smetati bol u desnom koljenu, pa je, nakon što je pri izmjeni strana tražila pomoć fizioterapeuta, ipak malo usporila, što je Hingis iskoristila za povratak do 4:4. Izjednačenost opet nije trajala dugo, jer je Capriati brzo zaboravila na bol i, nakon što je u devetom gemu izvukla 15:40, "breakom" došla do prvog seta. I drugi je riješen u samoj završnici uz velike propuste Hingis – pri rezultatu 3:3 nije iskoristila 0:40 za "break" i veliku prednost, a u sljedećem gemu je izgubila servis nakon 40:0 i ponudila Capriati servis za meč. Četvrta nositeljica je spremno prihvatila poklon i došla do prilike da, nakon slavlja na Australian Openu, osvoji i drugi najveći turnir ove sezone.

Protivnica će joj biti dvanaestopostavljena Belgijanka Kim Clijsters, koja se protiv sunarodnjakinje i 14. nositeljice Justine Henin izvukla nakon gotovo izgubljene pozicije u drugom setu. Ključni trenutak je, nakon što je Henin projurila prvim, došao u sedmom gemu, kad je Clijsters spasila 15:40 i prednost koja bi protivnicu odvela do dvostrukog "breaka" i servisa za meč. Henin je sve propustila i potom potpuno "puknula" omogućivši Clijsters da s dva oduzeta servisa odluku odgodi za treći set. Završni čin drame opet je, gubitkom servisa u šestom gemu trećeg nakon 40:0, "režirala" Henin, omogućivši godinu dana mlađoj sunarodnjakinji da bez većih problema svojim servisima okonča meč i na najljepši mogući način sutra proslavi 18. rođendan.

Rezultati:

Žene, polufinale: Jennifer Capriati (SAD, 4) – Martina Hingis (Švi, 1) 6:4,6:3, Kim Clijsters (Bel, 12) – Justine Henin (Bel, 14) 2:6,7:5,6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!