Tenis

Wimbledon:Obavljen ždrijeb, Lučić zaustavljena u kvalifikacijama

Ivor Krapac • utorak, 19.06.2001.

Na najpoznatijim svjetskim travnatim terenima u Londonu slijedećeg tjedna započinje treći ovogodišnji Grand Slam, Wimbledon, a danas je održan ždrijeb za glavni turnir. Naši predstavnici nisu imali previše sreće s "kuglicama". Najzadovoljniji bi trebao biti Goran Ivanišević, kojeg u prvom kolu očekuje kvalifikant, a od poznatijih su imena u njegovom dijelu ždrijeba i 11. nositelj Šveđanin Thomas Johansson, mladi Amerikanac Andy Roddick, Britanac Greg Rusedski, te španjolski dvojac - 21. nositelj Carlos Moya (potencijalni suparnik u 2. kolu) i, ako se uopće pojavi u Londonu, osmopostavljeni Juan Carlos Ferrero. Ivan Ljubičić će na startu turnira igrati protiv Nijemca Rainera Schuttlera, a ako to prođe trebao bi na 9. nositelja i polufinalista na dva ovogodišnja Grand Slama, Francuza Sebastiena Grosjeana.

U ženskom turniru Ivi Majoli prvo kolo donosi sedamnaestopostavljenu Amerikanku Meghann Shaughnessy, a blizu su i 11. nositeljica, Južnoafrikanka Amanda Coetzer i finalistica Roland Garrosa, sedmopostavljena Belgijanka Kim Clijsters. I Silvija Talaja se bila pojavila u ždrijebu, u prvom je kolu trebala igrati protiv 21. nositeljice, Austrijanke Barbare Schett, no u zadnjem trenutku je otkazala nastup kako bi dužim odmorom konačno riješila probleme s ozljedama.

Održava se i kvalifikacijski turnir, a dosad je donio razočaranje za Mirjanu Lučić, koja neće biti u mogućnosti ponoviti polufinale iz 1999. nakon što je u prvom kolu rezultatom 2:6, 6:0, 6:4 poražena od Indijke Nirupame Vaidyanathan, te Maju Palaversić, koja je protiv Britanke Jane O`Donoghue uhvatila samo dva gema (6:1, 6:1). U muškim je, pak, kvalifikacijama Ivana Vajdu rezultatom 6:4, 7:6(3) u 2. kolu zaustavio Šveđanin Fredrik Jonsson, a Ivu Karlovića s lakih 6:1, 6:2 Korejanac Yong-Il Yoon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!