Tenis

Wimbledon: Iva i Ivan završili priču

Ivor Krapac • utorak, 26.06.2001.

Iva Majoli ipak nije na startu trećeg Grand Slam turnira sezone u Londonu uspjela iznenaditi 17. nositeljicu, Amerikanku Meghann Shaughnessy.

Prvo je kolo trećeg Grand Slam turnira sezone našu tenisku "koloniju" u Londonu ostavilo na samo jednom članu, Goranu Ivaniševiću. Nakon Ive Majoli, danas je poražen i Ivan Ljubičić.

Naša je tenisačica, nakon solidnog prvog seta u kojem je, nakon što su obje tenisačice jedanput gubile vlastiti servis, posustala u "tie-breaku", u drugom potpuno potonula, triput je popustila na vlastitom početnom udarcu, uspjevši samo jednom uzvratiti istom mjerom za konačnih 7:6(4),6:3. Najveći propust Majoli predstavljaju dvostruke pogreške – čak 15 takvih "poklona", 11 više od protivnice, što, ako se uzme u obzir i Amerikankina prednost od 7-1 u asevima, nije bilo moguće nadoknaditi.

"Ljubu" je u neizvjesnom meču rezultatom 7:6(3),7:6(4),7:5 iz turnira izbacio 68. igrač svijeta, Nijemac Rainer Schuettler. Naš se tenisač u sva tri seta borio i prijetio, no nijednom "kocka nije pala na njegov broj". U drugom i trećem je Ivan upješno uhvatio "break" zaostatka, no nije ostao čvrst u samoj završnici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!