Tenis

Ivanišević bolji i od Moye

Ivor Krapac • srijeda, 27.06.2001.

Goran Ivanišević odlično koristi dobar ždrijeb na ovogodišnjem Wimbledonu. Nakon Šveđanina Jonssona, Splićanin je prošao i Španjolca Carlosa Moyu sa 6:7 (6), 6:3, 6:4, 6:4.

Moya je zapravo bio i mnogo ravnopravniji suparniku Ivaniševiću no što se očekivalo jer je Španjolcu ipak zemlja najbolja podloga. Srećom, Goran nije dopustio iznenađenje i suvereno je ušao u treće kolo gdje će se sučeliti s Amerikancem Andyem Roddickom.

Goran Ivanišević je u meču drugog kola trećeg Grand Slama sezone protiv 21. nositelja, Španjolca Carlosa Moye ponovio odlično izdanje s početka turnira, slavlja protiv Šveđanina Jonssona. Moya, premda mu je trava daleko od idealne podloge, nikad nije lak protivnik, pa je tim više ohrabrujuće dobro, u prvom redu serversko, izdanje našeg tenisača.

Goran je većih problema imao samo na početku meča, kad je "usporenim" izdanjem i slabim servisom (čak sedam dvostrukih pogrešaka u toj dionici, što nije uspio nadoknaditi s osam aseva) pao u zaostatak od 4:1. Vraćeni je "break" Goranu omogućio da dođe do 13. igre, u kojoj je Moya prošao dosta sretno, spasivši jednu set-loptu. Ipak, Goran se nije dao omesti zbog izgubljene prve dionice, pa je u ostatku meča ponudio sve bolje lice. Ivanišević je, baš kao i protiv Jonssona, do kraja čvrsto držao vlastiti servis (samo dvije dvostruke pogreške nakon prvog seta, 59% prvog servisa uz sjajnu iskorištenost od 87%) i strpljivo čekao prilike za "break", uzevši do kraja jedan Moyin servis po setu za konačnih 6:7(6),6:3,6:4,6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!