Tenis

Wimbledon: Goran nadjačao Roddicka!

Ivor Krapac • petak, 29.06.2001.

Goran Ivanišević je ponovno onaj stari! U iznimno neizvjesnom meču trećeg kola svog najdražeg Grand Slam turnira naš je glavni, jedini preostali adut rezultatom 7:6(5), 7:5, 3:6, 6:3 emotivno, uz skidanje majice, proslavio pobjedu nad najvećom nadom američkog tenisa, 18-godišnjim Andyem Roddickom i izborio nastup u drugom tjednu turnira, u osmini finala gdje će mu suparnik biti kanadski Britanac Greg Rusedski koji je s 3-0 u setovima svladao osmog nositelja, Španjolca Juana Carlosa Ferrera.

U svakom je od četiri odigrana seta odlučilo nekoliko nijansi. Najzanimljivije je bilo u početnoj dionici, koja je otišla do 13. igre nakon što su oba tenisača čvrsto – jedinu je loptu za "break" u šestom gemu imao Goran - držala vlastiti servis. U "ruletu" je uspješniji bio naš tenisač, koji je dvaput spasio "mini-break" zaostatka i slavio u samoj završnici.

Na identičan je rasplet dugo "mirisao" i drugi set, no Roddick korak do novog "tie-breaka" ipak nije uspio ostati potpuno čvrst na svom servisu, popustio je u 11. igri i omogućio Goranu da odservira za velikih, sjajnih 2-0 u setovima.

Treći je, u samom početku, mogao donijeti i konačnu odluku, Amerikanac nije bio posve čvrst na svom početnom udarcu i Goran je u dva gema bio vrlo blizu vjerojatno presudnog "breaka", no nije uspio napraviti završni korak. To mu se osvetilo u šestoj igri, kad prvi i jedini slabi servis-gem Ivaniševića Roddick koristi za "break", koji mu je i omogućio da dođe do četvrtog seta.

U posljednjoj je dionici Goran, srećom, ponovno bio pravi - nije ponudio previše na svom servisu, strpljivo čekajući svoju priliku koju nije, u najboljem mogućem trenutku, u osmom gemu, mogao propustiti, priliku koja ga je odvela do 5:3 i servisa za meč. Završni je čin Ivanišević, nakon dvije meč-lopte (40:15), ipak malo zakomplicirao dopustivši Roddicku da dođe do lopte za "break", no sve je opet, u pravi trenutak, riješio briljantni servis.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!