Tenis

Pao i Rusedski, Goran u četvrtfinalu Wimbledona!

Bernard Jurišić, Ivor Krapac • nedjelja, 01.07.2001.

Goran Ivanišević je sve bolji i bolji! Naš je tenisač u osmini finala podsjetio na svoja najbolja wimbledonska izdanja devetom međusobnom pobjedom nad kanadskim Britancem Gregom Rusedskim rezultatom 3-0, po setovima 7:6(5), 6:4, 6:4. Goran je ponovno sjajno servirao, imao je 64 posto prvog servisa uz iskorištenost od 93 posto i 22 asa, a znao je u pravom trenutku nanizati nekoliko sjajnih returna koji su potpuno "slomili" Britanca.

Ivaniševića u četvrtfinalu (srijeda) čeka četvrti nositelj Rus Marat Safin koji je s lakih 6:0,6:3,6:2 zaustavio trinaestopostavljenog Francuza Arnauda Clementa.

Meč je počeo onako kako je Goran i najavljivao, oba su tenisača bez većih problema – nešto je nesigurniji bio Rusedski - držala servis, pa se prvi set morao razriješiti u 13. igri. Tu je Goran, uz čvrstoću na početnom udarcu, s dva sjajna returna odjurio do 5:0, tako da ga jedan izgubljeni servis nije previše koštao, Rusedski nije mogao više od 7:5.

Najvažniji je trenutak druge dionice stigao u trećem gemu, kad Britanac dvostrukom pogreškom na 30:40 prvi put gubi servis i omogućava Goranu da na svom početnom udarcu bez većih uzbuđenja dođe do velikih 2:0 u setovima.

Treći je donio sličan razvoj događaja, a rasplet je stigao novim Goranovim "breakom" u sedmom gemu. Naš je tenisač odmah potom, u sljedećoj igri, prošao malo krizno razdoblje promašivši nekoliko prvih servisa, no uspio se izvući nakon 0:30, a kod prilike za okončanje meča, na početnom udarcu kod 5:4, više nije zadrhtao, došavši do uvjerljivih 7:6(5),6:4,6:4 i četvrtfinalnog susreta protiv Rusa Safina koji je na rasporedu u srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!