Tenis

Wimbledon: Capriati nastavila lov na "Grand Slam"

Ivor Krapac • utorak, 03.07.2001.

Englezi ipak mogu odahnuti – njihov jedini preostali adut, šesti nositelj Tim Henman nije u nastavku jučerašnjeg zbog mraka prekinutog meča osmine finala 23.-postavljenom Amerikancu Toddu Martinu pružio "ni miligram" nade, premda je imao zaostatak od 2:1 u setovima. Delirij domaćih navijača osigurala su tri Henmanova "breaka" - u šestom gemu četvrtog, te, nakon spašavanja 15:40 pri zaostatku od 2:1, u petom i sedmom gemu odlučujućeg seta za završnih 6:3, 6:2 i četvrtfinalni susret s pobjednikom nad Peteom Samprasom, Švicarcem Rogerom Federerom.

U ženskom su turniru na rasporedu bili mečevi četvrtfinala. Najviše je uzbuđenja, po očekivanju, bilo u američkom dvoboju četvrte nositeljice Jennifer Capriati i petopostavljene Serene Williams, a slavila je, nakon velike drame "pojačane" zdravstvenim problemima obje igračice (Capriati s nogom, Serena sa želucem), Capriati, nastavivši san o osvajanju sva četiri najveća u istoj godini. Burni su preokreti počeli sredinom prvog seta – Capriati je nakon početnog zaostatka od 2:0 s dva "breaka" uzela stvari u svoje ruke i imala na servisu kod 5:4 tri set-lopte, no nije uspjela dovršiti posao, a novu priliku, unatoč servisu za set kod 6:5, nije ni dobila, jer je u "tie-breaku" mlađa sestra Williams bez problema došla do početne prednosti. Drugi je set mogao donijeti i kraj – Williams je s ranim "breakom" odjurila do 4:2, imala je loptu za 5:2 i vjerojatni "kraj priče", kod 5:4 i servis za meč, no nije došla do meč-lopte. Capriati je od 5:3 u drugom započela veliku seriju, uzela je set sa 7:5 i odjurila do 5:0 u trećem, a kasnije drugim servisom za meč i okončala posao.

Ostali susreti po dramatičnosti ne mogu stati "u istu rečenicu". Najdominantnije je izgledala osma nositeljica, Belgijka Justine Henin, koja je sa 6:1, 6:0 "uništila" wimbledonsku pobjednicu iz 1994., devetnaestopostavljenu Španjolku Conchitu Martinez, a slično je u pobjedi od 6:1,6:2 protiv druge Belgijke, sedmopostavljene Kim Clijsters, izgledala i treća nositeljica Lindsay Davenport. Treća američka polufinalistica je braniteljica naslova Venus Williams, koja je protiv devetopostavljene Francuskinje Nathalie Tauziat imala problema samo u prvom setu (7:5,6:1).

U juniorskom turniru danas polovična uspješnost naših. 11. nositeljica Matea Mezak nije imala znatnih problema u pobjedi od 6:2,7:6(5) protiv domaće Annabel Blow, a Saša Tuksar u izjednačenom meču (4:6,7:6(3),7:5) nije uspio iznenaditi 16. nositelja, Australca Todda Reida.

Rezultati:

Muškarci, osmina finala: Tim Henman (VBR, 6) - Todd Martin (SAD, 23) 6:7(3),7:6(5),4:6,6:3,6:2.
Parovi četvrtfinala: Federer – Henman, Safin - Ivanišević , Enqvist - Rafter , Escude - Agassi.

Žene, četvrtfinale: Justine Henin (Bel, 8) – Conchita Martinez (Špa, 19) 6:1,6:0, Jennifer Capriati (SAD, 4) – Serena Williams (SAD, 5) 6:7(4),7:5,6:3, Lindsay Davenport (SAD, 3) – Kim Clijsters (Bel, 7) 6:1,6:2, Venus Williams (SAD, 2) – Nathalie Tauziat (Fra, 9) 7:5,6:1.
Parovi polufinala: Henin – Capriati, Davenport - V. Williams.

Juniori, 2. kolo: Todd Reid (Aus, 16) – Saša Tuksar (Hrv) 4:6,7:6(3),7:5.

Juniorke, 2. kolo: Matea Mezak (Hrv, 11) – Annabel Blow (VBR) 6:2,7:6(5).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!