Tenis

Wimbledon: Henin šokirala Capriati

Ivor Krapac • četvrtak, 05.07.2001.

Jennifer Capriati ipak neće ostvariti san o osvajanju četiri najveća u istoj godini – pobjednicu Australian Opena i Roland Garrosa je, posve neočekivano, u polufinalu Wimbledona sa 2:6,6:4,6:2 zaustavila osma nositeljica, Belgijka Justine Henin!

Slika 1 od 1.

Početak meča je sugerirao da iznenađenja neće biti – četvrtopostavljena je Amerikanka startala razorno, dvaput oduzevši servis Henin, a na svom početnom udarcu nije imala nikakvih problema, pa je prvi set bio brzo riješen. Problemi za Capriati počinju u drugoj dionici, kad je znatno popustila i s povećanim brojem pogrešaka ponudila Belgijki povratak u meč, koji je postao izvjestan nakon breaka Henin za 3:2.

Poboljšanje igre osme nositeljice nakon toga nije uspjela omesti ni Capriati, ni problem sa žuljem na desnom stopalu, bekhend Henin je djelovao sve razornije, što je, uz više izlazaka na mrežu belgijske tenisačice, "uništavalo" Capriati do kraja drugog i osobito u trećem setu. Henin je u odlučujućoj dionici odjurila do dvostrukog breaka i 4:0, tako da Capriati spas više nije mogla pronaći ni u polusatnom kišnom prekidu nakon 4:1. Bilo je prekasno...

Slične je muke, nakon još izrazitije prednosti, mogla proći i braniteljica naslova Venus Williams. Druga je nositeljica u američkom dvoboju protiv trećepostavljene Lindsay Davenport uz sjajnu igru imala 6:2 i 3:1 u drugom, no Davenport se vratila, zatim kod 5:4 i meč-loptu protiv servisa, Davenport je spasila neobranjivim početnim udarcem, a na kraju svega doživjela i katastrofalan tie-break, u kojem je izgubila sa 7:1.

Zbilja, nakon toga nije bilo lako zadržati mirnoću, pa je braniteljici naslova početkom trećeg "odlučila pomoći" Davenport, koja je u prvom gemu odigrala vrlo loše na servisu i vratila Venus u život. Kraj je priče bio na vidiku nakon drugog breaka Williams za 3:0, a sve je, nakon izmjene izgubljenih servisa za 4:1, okončano s dva uzastopna gema za, na kraju bezbolnih, 6:1 za drugu nositeljicu, koja će u subotnjem finalu imati težak teret izrazitog favorita.

Rezultati:

Žene, polufinale: Justine Henin (Bel, 8) – Jennifer Capriati (SAD, 4) 2:6,6:4,6:2, Venus Williams (SAD, 2) – Lindsay Davenport (SAD, 3) 6:2,6:7(1),6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!