Ostali sportovi

Veslanje: Dvojac s kormilarom u finalu

Davor Sajko • četvrtak, 03.08.2000.

Drugog dana Svjetskog prevenstva u veslanju za juniore i neolimpijske discipline seniora od deset hrvatskih juniorskih posada plasman u polufinale osiguralo je pet posada.

Mario Vekić i Ante Kušurin (dvojac na pariće) svoj su nastup u polufinalu osigurali prvim mjestom u četvrtoj skupini rezultatom 6:39,74. Posada u sastavu Martin i Mandl (dvojac "bez") ostvarila je treće vrijeme (7:10,80) u trećoj skupini što je bilo dovoljno za plasman u polufinale.

Četverca na pariće u sastavu Josipović, Ružić, Milaković, Nikles nastup u polufinalu osigurao je tek nakon fotofiniša rezultatom 6:04,75, nakon što su bili za četiri stotinke sekunde brži od bugarske ekipe.

Domagoj Jelić u samcu rezultatom 7:18.060 osigurao je treće mjesto u trećoj skupini što je bilo dovljno za plasman u poluzavršnicu isto kao i četverac bez kormilara u sastavu F. Eškinja, H. Eškinja, Marasović i Marić koji je osvojenim trećim mjestom u svojoj skupini osigurao polufinale.

Uz navedena osvojena polufinala, dvojac s kormilarom (Berc, Topić i kormilar Sokolić) zbog premalog broja natjecatelja, kroz repasaž je osigurao nastup u finalu. Oni su u svojoj skupini osvojili drugo mjesto iza Amerikanaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!