Tenis

Wimbledon: Venus Williams obranila naslov

Ivor Krapac • nedjelja, 08.07.2001.

Venus Williams je ponovno, kao i lani, "kraljica" Wimbledona. Druga nositeljica je došla do obrane naslova pobjedom od 6:1, 3:6, 6:0 protiv osmopostavljene 19-godišnje Belgijke Justine Henin. Meč je ponudio tek jednu pravu priliku za Henin, koju je i iskoristila u drugom setu, u ostatku meča je starija sestra Williams jednostavno bila prejaka.

Prva je dionica odlučena u četvrtom gemu, kad je Henin izvukla 0:40 i prednost, no nije izdržala petu priliku za break Williams. Drugi je break, za 5:1 u korist Amerikanke, samo potvrdio svršetak seta.

Drugi je dugo išao uz servis, jedinu je opasnost preživjela, spasivši u petom gemu loptu za break, Henin, a onda je, kod 3:2 u korist Belgijke, došlo do 15-minutnog kišnog prekida. Povratak je donio najbolje izdanje osme nositeljice u cijelom meču, Henin je oduzela servis za 5:3 i odlučujuću prednost za ulazak u treći set.

Ovdje, međutim, više nije bilo nikakvog spasa za Belgijku. Williams je, iskoristivši treću priliku za break u drugoj igri, došla do 2:0, lako držala, ponovno oduzela servis za 4:0 i zaključila posao za veliko slavlje novim breakom bez izgubljenog gema. Sasvim zasluženo, ako se uzme u obzir sjajna igra tijekom cijelog ovogodišnjeg Wimbledona.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Tenis
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!