Ostali sportovi

Veslanje: Još dva hrvatska finala

Davor Sajko • petak, 04.08.2000.

U današnjim polufinalnim ogledima samo su dvije od devet hrvatskih posada uspjele izboriti plasman u finale Svjetskog prvenstva u veslanju za juniore i neolimpijske discipline. Preostalih sedam hrvatskih posada borit će se za poredak od 7. do 12. mjesta.

Zagrebačko-osječka kombinacija Mario Vekić i Ante Kušurin u dvojcu na pariće ostvarila je drugo vrijeme (6:30.54) u svojoj skupini, odmah iza Talijana, što je bilo dovoljno za plasman u finale. Isti je uspjeh ponovio Zagrepčanin Domagoj Jelić u samcu koji je rezultatom 7:05.65 ostvario najbolje vrijeme u svojoj skupini.

Preostale naše posade ostale su bez plasmana u finale. Četveracu na pariće u sastavu Josipović, Ružić, Milaković i Nikles malo je nedostajalo za plasman u finale. U svojoj su skupini kroz cilj prošli četvrti s rezultatom 6:10.50 što im nje bilo dovoljno za plasman u finale, međutim ostvarenim vremenom bili bi prvi u trećoj i četvrtoj skupini. Dvojac bez kormilara (Martin/Mandl) ostvario je najlošiji rezultat u svojoj skupini isto kao i Izabela Vugec u samcu. Četveracu bez kormilara (F. Eškinja, H. Eškinja, Marasović i Marić) ostvario je peto vrijeme u svojoj skupini što je također bilo nedovoljno za plasman u finale.

U seniorskoj konkurenciji Mirna Rajle u lakom samcu, Silvio Ambruš te četverac s kormilarom (Buća, Perinić, Dragičević, Bobić i kormilar Dukić) nisu se uspjeli plasirati u finale. Rajle je ostvarila četvrto vrijeme u svojoj skupini, dok su se četverac "sa" i Silvio Ambruš plasirali na šestu poziciju u svojim skupinama.

Sutra (subota) na rasporedu su finalne utrke juniora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!