Ostali sportovi

Komadina: "Možemo na Svjetsko prvenstvo"

Goran Klarić • subota, 18.08.2001.

Izbornik hrvatskih odbojkašica objavio je danas 11 igračica koje sutra odlaze na završne pripreme u Dubrovnik, uoči kvalifikacijskog turnira za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se od 30. kolovoza do 15. rujna odigravati u Njemačkoj. Od starog sastava reprezentativki ostale su Čebukina, Leto i Siscovich; ostalih devet, donedavno sve juniorke, su: Biljana Gligorović, Maja Poljak, Mia Jerkov, Dragana Marinković, Iskra Mijalić, Katarina Barun, Vesna Jelić i Marina Katić.

Raspored utakmica u Dubrovniku

Ponedjeljak, 27. kolovoza
18:30 Bugarska-Grčka
20:30 Hrvatska-Finska

Utorak, 28. kolovoza
18:30 Bugarska-Finska
20:30 Hrvatska-Grčka

Srijeda, 29. kolovoza
18:30 Grčka-Finska
20:30 Hrvatska-Bugarska

Izbornik Nenad Komadina ne krije optimizam: "Iako je reprezentacija pomlađena možemo za Njemačku, najveću smetnju na putu za Svjetsko prvenstvo čine nam Bugarke!". Iako još nismo među 10 najboljih koji će nastupiti u završnici, stožer HOS-a postavio si je vrlo visok cilj: među četri najbolje bilo bi odlično, no cilj je svakako osvajanje prvenstva.

Maja Poljak je ovako opisala trenutnu situaciju: "Pripremamo se duže vremena. Cijeli taj period smo naporno radili, i nadam se, da će se taj trud isplatiti". Naše reprezentativke u sklopu priprema imaju još dvije trening utakmice protiv Finske, dva dana prije službenog početka natjecanja. Kapetansku vrpcu nakon izostanka B. Ružić nosit će Nataša Leto, što nije bilo teško za otkriti nakon pogleda na sastav. Reprezentacije koje su se već kvalificirale u samu završnicu su: Njemačka kao domaćin, Češka, Rusija i Italija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!