Rukomet

Liga prvaka: Portland i Metković suvereno

Davor Sajko • nedjelja, 11.11.2001.

U prvim susretima ovogodišnje Lige prvaka jedino su španjolski i hrvatski predstavnik došli do suverenih pobjeda. Preostali susreti uglavnom su završavali neodlučenim ishodima ili pobjedama od dva pogotka prednosti. Uz spomenuti dvojac tek je mađarski Fotex uspio također pobijediti s više od dva pogotka razlike. Znak je to za izuzetno ujednačeno ovogodišnje izdanje najelitnijeg rukometnog europskog natjecanja.

U skupini A kao što smo već spomenuli španjolski je predstavnik bio bolji od portugalskog susjeda, Sportinga. Nakon prvog su dijela Španjolci imali pristojnih +6, da bi do kraja tu prednost povećali na konačnih +10. U redovima Portland San Antonia Perez se u devet navrata upisao u listu strijelaca i time bio najefikasniji u pobjedničkoj momčadi. U Koldingu je istoimeni danski prvak bio bolji od jugoslavenskog prvaka, Lovćena s 20:18 (9:7). Westerholm i Suman su kod Danaca po četiri puta zatresli mrežu Crnogoraca, a Kapisoda je bio najefikasniji u redovima Lovećan i postigao sedam pogodaka. Rezultati: Portland San Antonio - Sporting 36:26, Kolding - Lovćen 20:18.

U skupini B u kojoj nastupa i naš Metković Jambo su nakon subotnje pobjede Metkovaca Šveđani s minimalnih 29:28 pobijedili norveške susjede. Imao je Redbergslids nakon završenog prvog dijela tri pogotka prednost, međutim u nastavku je prednost smanjena i susret je završio s minimalnom prednošću od jednog pogotka. Metkovci su još dana ranije slavili u Izraelu protiv tamošnjeg prvaka s 36:28. Izraelci su imali vodstvo tek u početnim minutama, da bi u nastavku Metkovci preuzeli igru u svoje ruke. Rezultati: Hapoel - Metković 28:36, Redbergslids - Sandefjord 29:28.

U skupini C slovenski prvak, Pivovarna Laško, iznenadio je u Moskvi pobijedivši CSKA. Slovenci su prednost s poluvremena (12:14) održali do kraja susreta (25:27). Kokcharov je u redovima slovenskog prvaka bio najefikasniji s sedam postignutih pogodaka, dok je Egorov postigavši pogodak manje bio najefikasniji u redovima CSKA. U drugom susretu skupine C, drugi španjolski predstavnik, Ademar Leon, poražen je od češkog prvaka Karvina s dva pogotka razlike. Česi nisu Španjolcima dozvolili da se iz Karvine vrate s pobjedom, tako da su prednost s poluvremena održali do kraja susreta. Rezultati: Karvina - Ademar Leon 29:27, CSKA - Celje PL 25:27.

Mađarski je prvak Fotex gostovao u Makedoniji kod Vardara i u Veszprém se Mađari vraćaju s pobjedom. Na poluvremenu su Makedonci imali +1 (11:10), međutim nastavak je pripao gostima. Nekadašnji Zagrebaš Mirza Džomba bio je najefikasniji u redovima Fotexa s osam postignutih pogodaka, dok je nesuđeni Zagrebaš i legenda makedonskog rukometa Pepi Manaskov bio s deset pogodak najbolji pojedinac u redovima domaće momčadi. Dvoboj francuskog i njemačkog prvaka završio je bez pobjednika. U Chamberyu je istoimeni francuski prvak protiv Magdeburga odigrao 26:26. Rezultati: Vardar - Fotex 24:27, Chambery - Magdeburg 26:26.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!