Ostali sportovi

Puljanke nadigrale Mladostašice

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • nedjelja, 23.12.2001.

Prva liga odbojkašica, 11.kolo:
MLADOST - PULA IB 1:3 (22:25, 16:25, 25:19, 24:26)

MLADOST: Zuanović 13, Barun 18, Dugandžić 9, Mihaljević 7, Katalinić Martina 1, Katalinić Maja 1, Vicknair 3, Poparić (L), Gotovac, Randić, Škegro

PULA IB: Mamić 19, Filmanovich 10, Dudić 9, Janković 3, Milin 7, Breščić 3, Kaleb 6, Kralj, Račić, Stojadinović, Ikić, Radošević

Suci: Zamaklar (Belišće) i Ledenćan (Osijek)

Pred 150 gledatelja u Domu odbojke na Savi slavile su odbojkašice Pule. Kako se i jedna i druga ekipa nalaze na sredini ljestvice (Pula nešto bolja) očekivao se zanimljiv i napet susret kakav je i odigran.

U prvi set ekipe s obje strane ulaze vrlo borbeno i izjednačeno, pa se tako kretao i rezultat (14:14, 21:21). Kada im je bilo najviše potrebno Puljanke s par dobrih napada izvrsne Filmanovich prelaze u vodstvo koje održavaju do kraja seta.

Ni u drugom setu se gošće ne opuštaju. Odličnim napadima Mamić i pojačanim servisima krajem seta ne dopuštaju da im se domaće odbojkašice previše približe, što se vidjelo i u krajnem rezultatu drugog seta (16:25).

Kako je to u odbojci i uobičajeno tek u trećem setu se Puljanke malo opuštaju i dolazi do pada koncentracije. Ne zadugo, ali dovoljno da to izvrsno raspoložene Barun(18) i Zuanović(13) kazne svojim jakim napadima i Dugandžić (9) svjim blokovima. Sredinom seta se gošće ponovo razigravaju, ali onda na servis dolazi Martina Katalinić koja svojim opasnim servisima uspijeva privesti set kraju u korist svoje ekipe.

U četvrtom setu smo stvarno imali prilike vidjeti lijepu i borbenu odbojku, zbog čega nam se učinilo da bi vrlo lako moglo doći i do petog seta. Gotovo identični nesporazumi u obje ekipe krajem seta dodatno su pojačali napetost na terenu, ali Puljanke predvođene razornim napadima Mamić (19), Filmanovich(10) i Dudić(9) ipak uspijevaju odnijeti pobjedu i nova tri boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!