Rukomet

Liga prvaka: Fotex bolji od Magdeburga

Boris Bilas • nedjelja, 25.11.2001.

Treće kolo rukometne Lige prvaka prošlo je bez većih iznenađenja, ali zato je bilo nekoliko neizvjesnih utakmica. Najzanimljivije utakmice igrale su se u skupinama C i D. U skupini C snage su odmjerili slovenski prvak Pivovarna Laško iz Celja i najbolja španjolska momčad Ademar Leon.

Celjani su odlično krenuli te su brzo poveli sa 5:2, a na polovici prvog poluvremena bilo je velikih 11:5. Španjolci se nisu predali i serijom 7:1 izjednačili rezultat, a na odmor se otišlo sa izjednačenih 13:13. Početkom drugog dijela Španjolci su prvi puta poveli, ali je utakmica uglavnom bila izjednačena. Ključni potez napravio je strateg Celja Josip Šojat kada je sredinom drugog poluvremena u igru uveo ozljeđenog Aleša Pajovića. Pajović je uz pomoć golmana Perića okrenuo utakmicu i osigurao konačnu pobjedu Pivovarne Laško 28:26. Celje, za koje Mario Kelentrić nije igrao, ima maksimalan učinak nakon tri kola i gotovo je osiguralo nastup u četvrtfinalu.

Ademar Leon ostaje na jednoj pobjedi iz susreta CSKA i na trećem je mjestu skupine C. Na drugo mjesto probili su se češki prvaci Banik iz Karvine koji su uvjerljivo pobijedili moskovski CSKA 33:25 (16:11). Moskovljani tako ostaju bez boda nakon tri utakmice dok Česi imaju dvije pobjede i poraz.

Drugi derbi trećega kola odigran je u skupini D gdje je mađarski prvak Fotex dočekao njemački Magdeburg. Pred 3000 navijača Fotex je došao do važne pobjede, a nakon 60. minuta odličnog rukometa rezultat je bio 24:20 (12:11) za Mađare. Važnu ulogu u pobjedi Fotexa imala su i tri hrvatska igrača. Zlatko Saračević postigao je četiri gola, a Mirza Džomba i Božidar Jović tri. Fotex ima sve tri pobjede i vodi na ljestvici skupine D. Magdeburg dijeli drugo mjesto sa Chamberyem, a obje momčadi imaju tri boda, Francuzi su danas pobijedili Vardar iz Skopja 31:28, a Makedonci su doživjeli i treći poraz te još uvijek čekaju prve bodove u Ligi prvaka.

U skupini A branitelji naslova Portland San Antonio zabilježio je vrijednu pobjedu u Cetinju. Španjolci su pobijedili Lovćen 28:24 i sa pet bodova vode u skupini. Danski Kolding u prošlom je kolu uzeo bod San Antoniu, ali je u ovom doživio neočekivan poraz od Sportinga u Lisabonu. Portugalcima je ovo bila prva pobjeda u Ligi prvaka s kojom su se izjednačili s Lovćenom na dva osvojena boda. Kolding je trenutno drugi s tri boda.

U skupini B Metković je trećom pobjedom, drugom u gostima, praktički osigurao četvrtfinale. Pobjedom nad Sandefjordom 22:20 Metkovci su napravili veliki korak prema drugom krugu, a kako dvije od preostale tri utakmice igraju u Metkoviću teško je vjerovat da mogu ispustiti prolaz u četvrtfinale. Veliki korak prema četvrtfinalu napravio je i švedski prvak Redbergslids koji je na gostovanju u Izraelu pobijedio Hapoel Rison 27:24. Šveđani su s četiri boda na drugom mjestu, a Sandefjord ima dva. Izraelci još uvijek nisu osvojili niti jedan bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!