Ostali sportovi

Počinje drugi dio prvenstva Hrvatske

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • petak, 18.01.2002.

Ovog vikenda počinje drugi dio sezone prvenstva Hrvatske u odbojci u kojem možemo očekivati znatnije promjene na ženskoj ljestvici, jer su za vrijeme mini prijelaznog roka u razdoblju od 5. do 12. siječnja ove godine mnoge odbojkašice mijenjale klubove. Kod seniora nije bilo nikakvih izmjena pa pretpostavljamo da Mladost, zajedno sa Osijekom i Varaždinom, uvjerljivo ostaje na vrhu, dok će među djevojkama to biti puno neizvjesnije.

Tablica (m):

1. Mladost Zg 28
2. Osijek 27
3. Varaždin 27
4. Karlovac 20
5. Rijeka 20
6. Zagreb 18
7. Čakovec GEA 17
8. Mladost KL 15
9. Rovinj 10
10. Valpovka 7
11. Šibenik 5
12. Industrogradnja 3

Iako je prvi dio sezone u ženskom dijelu bio poprilično jednoličan sa samo dvije-tri ekipe koje su odskakale igrom od ostalih, drugi će biti zasigurno zanimljiviji. Nakon Nove godine neki su se klubovi znatno pojačali, kao na primjer Vukovar koji je u svoje redove osim povratka trenera Mije Vukovića upisao i pet novih igračica. Tri Bugarke: Monika Karlatiras, Marija Dukova (tehničarka) i Marina Marik (bugarska reprezentativka koja je na prošlom Europskom prvenstvu bila proglašena najboljim liberom), mladu Danijelu Ivanović i bivšu igračicu Splita Marijanu Ribičić. S novom ekipom Vukovaru su porasle i ambicije pa se nadaju popesti negdje oko vrha ljestvice.

Tablica (ž):

1. Kaštela DC 31
2. Rijeka 27
3. Split 1700 26
4. Osijek 24
5. Azena 19
6. Pula IB 19
7. Mladost ZG 15
8. Vibrobeton 15
9. Drenova 11
10. Vukovar 7
11. Viadukt 2
12. Sušak 2

Zagrebačka Mladost ostala je uskraćena za sestre Katalinić (Martinu- tehničarku i Maju) koje su se vratile u svoj prijašnji klub Viadukt da bi lakše mogle obavljati studenske obaveze. Na svu sreću Mladost je ovaj dio sezone dovela jednu od trenutno najboljih tehničarki u Hrvatskoj, naturaliziranu Jelenu Ščerbakovu (bivšu igračicu Splita), a najavljeno je i ponovno aktiviranje iskusne Marije Anzulović, dugogodišnje hrvatske reprezentativke koja se prošle godine oprostila od odbojke i krenula u trenerske vode, pa sad trenira najmlađe uzraste na Mladosti.

Vibrobeton iz Vinkovaca se također pojačao za reprezentativku Beti Rimac koja bi im trebala biti ispomoć na mreži i u napadu. Od oslabljenih momčadi definitivno možemo staviti Split 1700 na prvo mjesto. Ekipa koja je prvi dio sezone bila u samom vrhu prvenstva i u zadnjem kolu pobijedila izuzetno dobre Kaštelanke, više nije na okupu. Kao razlog odlaska igračica navedeno je neisplačivanje ugovorenih svota i nepovoljni uvjeti za treniranje. Osim igračica, klub je napustio i trener Splita.

Uglavnom, prema navedenim podacima da se zaključiti da bi ove godine mogao porasti broj zanimljivih i napetih utakmica jer će konkurencija za naslov zasigurno biti veća. Raspored je jako zgusnut pa će se susreti odigravati svake srijede i subote. Krajem ožujka se odigrava finale Kupa Hrvatske, a u travnju je na rasporedu play off gdje svi ulaze ravnopravno u borbu za prvaka Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!