Ostali sportovi

Mladostaši porazom završili nastup u Top Teams kupu

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • četvrtak, 24.01.2002.

U posljednjem, 6. kolu Top Teams kupa, ekipa Mladosti ugostila je trenutno vodeću ekipu Knack Roeselarea iz Belgije. Iako krajnji ishod ove utakmice nije bio važan nijednoj ekipi, u par navrata imali smo prilike uživati u uistinu lijepim odbojkaškim akcijama. Inače, Zagrepčani su, za razliku od Belgijanaca koji su u ovom natjecanju izgubili samo jednu utakmicu, prijašnjim porazima propustili priliku za osvajanje jednog od prva dva mjesta u skupini i daljnji prolaz.

Pred tristopedesetak gledatelja mladostaši su uspjeli osvojiti jedan set i pružiti solidan otpor Belgijancima koji su u nekim trenucima djelovali čak malo odsutno i opušteno. Unatoč tome, utakmica je završila pobjedom gostiju 3:1 (25:17, 23:25, 25:21, 25:22).

Prvi set obilježio je žestok napad Belgijanaca koji im je osigurao znatnu rezultatsku prednost (9:16, 15:23). Naime, Palasca (12 poena) i Cristina (12 poena) bili su nezaustavljivi. S druge strane, servisi Sikirića nakratko su vratili nadu u eventualno sustizanje rezultata, ali dva asa Belgijanaca bila su presudna za krajnji rezultat ovoga seta (17:25).

U drugi set Zagrepčani ulaze znatno agresivnije, a mladi Kovačević (23 poena) odlično prolazi. U korist im je išlo i nekoliko neforsiranih pogrešaka gostiju. Nakon vodstva od 11:8, Belgijanci se ipak ¨bude¨ i preokreću rezultat na 14:17. U tom trenutku trener Arbutina umjesto Periškića uvodi Ramadžu (4 poena) koji je znatno pojačao blok na mreži. Sama završnica seta igrala se u egalu, a domaća ekipa imala je više koncentacije kod ključnih lopti i realizirala ga u svoju korist. (25:23).

Treća i četvrta dionica pripale su gostima (21:25, 22:25). Mladostaši su stalno bili blizu sustizanja gostiju, ali upravo je u tim trenucima bilo vidljiivo kako se radi o mladoj ekipi kojoj manjka iskustva kod prelomnih trenutaka i ključnih lopti. Raspololoženi Sikirić (12 poena) i uvijek požrtvovni Polgar (10 poena), ipak se pri lomljenju rezultata nisu mogli nositi s protivničkom ekipom koja je u svojim redovima ima Contrerasa (18 poena) i znatno iskusnije igrače.

Ovim porazom Zagrepčani su završiili natjecanje u Top Teams kupu. Unatoč samo jednoj pobjedi, ovoj mladoj i perspektivnoj ekipi svaka je bila utakmica od velike koristi. Zasigurno ćemo pamtiti senzacionalnu pobjedu nad Budvanskom rivijerom (3:0!), točnije aktualnim prvakom Jugoslavije, a upravo nam ta pobjeda, zajedno s dobrim igrama koje su pružali, pokazuje veliki talent i perspektivnost ove ekipe.

MLADOST: Kvesić 3, Polgar 10, Vulin 9, Periškić, Sikirić 12, Ramadža 4, Kovačević 23, Sa. Momić, Si. Momić, Somek, Zelić, Jureša (L).

KNACK: Contreras 18, Cristina 12, Schalk (L), Pallasca 1, Nutys 9, G. Palasca 12, Brinkman 5, Josipović 1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!