Ostali sportovi

Mladostašice namučile Splićanke

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • srijeda, 28.11.2001.

U sedmom kolu Prve lige odbojkašica ekipa lidera Splita 1700 dobrano se namučila da bi izborila pobjedu u Zagrebu. Slavile su Splićanke nad "mladostašicama" sa 3:2 (25:17, 25:21, 17:25, 23:25, 10:15 ). Očekivala se brza i lagana pobjeda Splićanki, no nakon izgubljena prva dva seta, bilo je jasno da će se gošće morati znatno više potruditi.

Tablica:

1. Kaštela DC 24
2. Split 1700 18
3. Rijeka KWSO 18
4. Osijek 15
5. Azena 11
6. Pula IB 11
7. Mladost ZG 9
8. Drenova 9
9. Vibrobeton 8
10. Viadukt 2
11. Susak 2
12. Vukovar 2

Prva dva seta donijela su dominaciju Zagrepčanki, koje su zahvaljujući dobrim blokovima i neprisiljenim pogreškama protivnica uspijevale održavati stalno vodstvo. Dobrom igrom u terenu u tim trenucima naročito se istaknula mlada Gordana Mihaljević.

Treći set obilježila je znatno veća borbenost Splićanki koje se vraćaju u igru najviše zahvaljujući čvrstom bloku, kroz koji Mladostašice teško prolaze. Dobra igra u obrani i slabiji otpor Zagrpčanki omogućuju im zaključivanje seta u svoju korist.

Istaknimo da je trener Splita 1700 Tonko Sabljić znatno rotirao postavu, sve dok nije pronašao pobjedničku šestorku.

Četvrti set je bio neizvjestan do samoga kraja, a ujedno je i odlučio o pobjedniku ovog susreta. Mladostašice su se trudile, ali nisu uspijevale ozbiljnije zaprijetiti Splićankama koje su zahvaljujući svojoj požrtvovnosti u obrani i sjajnim prodorima Jelice Romić privele susret kraju.

Mladost je bila na pragu valikog iznenađenja, ali ostao je dojam da su se na neki način prepale pobjede. Osim raspoložene kapetanke Katarine Barun u zadnje dvije dionice nije bilo igračice koja bi na sebe bila spremna preuzeti odgovornost. Ponovila se priča iz drugog kola kada su Zagrepčanke na isti način poražene od Vibrobetona.

MLADOST: Zuanović, Vicknoir, Barun, Gotovac, Poparić, Dugandžić. Škegro, Čeko, Lipić, Mihaljević, Katalinić, Randić. Trener: Nenad Komadina.

SPLIT 1700: Ribičić, Romić, Ščerbakova, Mrše, Prnjak, Šegvić, Sabljić, Balić, Desnica, Kamenjarin. Trener: Tonko Sabljić

Rezultati 7. kola (27. i 28. studenog): Vukovar - Kaštela DC 0-3, Mladost ZG - Split 1700 2-3, Susak - Vibrobeton 0-3, Rijeka KWSO - Viadukt 3-0, Pula IB - Drenova 3-0, Azena - Osijek 1-3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!