Ostali sportovi

Osječanke lako do nova tri boda, Azena propustila tri meč lopte

Maja Zrnčić, Iva Janežić, Sanda Pavlinić • nedjelja, 02.12.2001.

Nešto manje od sat vremena bilo je potrebno raspoloženim Osječankama da u potpunosti nadigraju gošće iz Zagreba - Mladost sa 3:0 (25:17, 25:19, 25:15 ). Tako su domaće odbojkašice nastavile sa serijom pobjeda.

Zagrepčanke su u prvom setu dobro počele. Vodile su 6:2, ali su se nakon par grešaka na mreži u potpunosti izgubile. Osječanke su serijom poena 15-1 i odličnim servisima Aleksandre Mrkonjić privele set kraju.

Ljestvica:

1. Kaštela DC.........24
2. Split 1700............21
3. Rijeka KWSO.....18
4. Osijek..................18
5. Pula IB.................14
6. Azena..................12
7. Vibrobeton..........12
8. Drenova.............11
9. Mladost ZG.........9
10. Viadukt..............2
11. Susak................2
12. Vukovar........ ....2

Do kraja utakmice mladostašice nisu mogle naći rješenja za odlične prolaze Željke Jovičić i Marine Miletić, a dodatno im je odmagao i izuzetno loš prijem.

Borbene Osječanke bodrene brojnom publikom, nisu ni u jednom trenutku dale gošćama iz Zagreba da im se rezultatski približe. Dobile smo dojam da su se Zagrepčanke prerano predale, što su njihove protivnice znale itekako iskoristiti.

Nakon utakmice bivša mladostašica, a danas igračica Osijeka, Aleksandra Mrkonjić je izjavila:
"Izuzetno sam zadovoljna našom igrom i, naravno, ovom pobjedom. Kako je liga ove sezone, u odnosu na prošlu, znatno oslabljena, nastojat ćemo to što bolje iskoristiti. Uvjerena sam da za nas ima mjesta među najbolje tri ekipe u Hrvatskoj, a najopasnijim protivnikom smatram ekipa Kaštela. Ovom prilikom zahvalila bih se i vjernoj publici koja se iz utakmice u utakmice pojavljuje u sve većem broju pružajući nam tako veliku podršku."

U osmom kolu Prve lige odbojkašica sve je proteklo bez većih iznenađenja. Napeto je bilo jedino u Rijeci, gdje je Azena gostovala kod Drenove. Slavila je ekipa domaćina sa 3:2, iako su Velikogoričanke imale sjajnu prigodu za pobjedu. U četvrtom setu vodile su 24:21, ali nise iskoristile niti jednu od tri meč lopte, nego su igračice Drenove preokrenule rezultat i osvojile set sa 28:26, a zatim s olakšanjem ušle u posljednji set kojeg također osvajaju (15:11).

Rezultati osmog kola (1. prosinca): Kaštela DC - Rijeka 3:1, Susak - Pula IB 0:3, Osijek - MLadost ZG 3:0, Split 1700 - Vukovar 3:0, Vibrobeton - Viadukt 3:0, Drenova - Azena 3:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!