Ostali sportovi

Mladostaši nastavili niz i protiv Osiječana

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • nedjelja, 02.12.2001.

Pred dvjestotinjak gledatelja odbojkaši Mladosti su u derbiju osmog kola Prve lige odbojkaša pobijedili u gostima Osijeka sa 3:1 (29:27, 25:20, 18:25, 25:21). Mladostaši su najavljivali tešku utakmikcu, a domaćini su se pokazali izuzetno neugodnim suparnikom.

Završnica prvog seta je predstavljala pravu odbojkašku ¨poslasticu¨ prepunu napetosti i neizvjesnosti. Toni Kovačević i Roko Sikirić (Mladost ) bili su ključni igrači, a uspjeli su svojim odličnim prolazima privesti prvi set kraju u svoju korist.

U drugom setu Zagrepčani su se uspijeli odvojiti s nekoliko dobrih poena, te su vodstvo održali do ssame završnice druge dionice. Za svaku pohvalu je velika požrtvovnost obje momčadi koje su svojim lijepim akcijama najviše pridonijele dobroj atmosferi u dvorani.

Osječani su priprijetili tek u trećem setu najviše zahvaljujući odličnom Igoru Demiroviću i standardno dobrom Vjekoslavu Hanžiću. Mladostaši su se nakratko opustili i set je bio izgubljen. Uspijevaju se vratiti u igru najviše zahvaljujući sumljivim sudačkim odlukama u korist Osiječana, koje su ih samo dodatno motivirale. Rezultatom 25:21 završavaju utakmicu u svoju korist, a mora se priznati da smo imali prilike gledati uistinu lijepu odbojku.

Mladostaši su u odličnoj formi, a već danas putuju u Beligiju. Ovo gostovanje, u sklopu Top Teams lige, predstavlja europski ispit za talentirane Zagrepčane. Odmah po povratku slijedi i najveći ovosezonski derbi - gostovanje Zagrepčana u Varaždinu.

"Očekivali smo ovako napetu i neizvjesnu utakmicu, a mislim da će nam u Varaždinu biti još teže. Općenito, uvijek smo motivirani kad je dobra atmosfera u dvorani i kad su suci protiv nas. To nam je dodatni poticaj. Žao mi što toga nema kad igramo u Zagrebu jer se tamo priznaju tek veliki europski rezultati.", rekao je nakon utakmice jedan od boljih pojedinaca u redovima Mladosti Bibinjac Roko Sikirić.

Roko je komentirao i gostovanje u Belgiji koje ih očekuje u srijedu:

"Znamo da nas očekuje jak protivnik, ali nastojat ćemo pružiti dobru igru. Ipak smo jako mlada ekipa i to će nam biti nadasve korisno iskustvo. Znamo da u Kupu i prvenstvu moramo biti prvi, a što se europskih nastupa tiče, nastojat ćemo se što bolje plasirati u Top Teamsu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!