Ostali sportovi

Očekivani poraz Varaždinaca u Kupu CEV-a

Marko Breljak • subota, 08.12.2001.

Geneva, Centre Spourtif Sous-Moulin.
TOURCOING - VARAŽDIN 3:0 (25:18, 25:23, 25:16)
Gledatelja 100. Suci: Labasta (Česka) i Probst (Njemačka).

TOURCOING: Sloboda, Hudima, Novotny, Lenz, Vyle, Le Rouzic, Capet, Doue, Dumortier, Piazzeta.
Trener: Harry Brokking.

VARAŽDIN: Juren, Hirš, Petrač, Gotal, Strelec, V. Andjelković, Patafta, Bregovović, Trgo, D. Andjelković, Jočić.
Trener: Josip Klein.

Zahvaljujući četvrtom mjestu prošle sezone u domaćem prvenstvu Varaždinci su ostvarili pravo nastupa u Kupu CEV-a. U prvom kolu su izbacili sarajevsku Bosnu, a prolaz im je donio nastup na turniru Kupa CEV-a, odnosno drugu kvalifikacijsku fazu tog najmasovnijeg europskog odbojkaškog natjecanja. Varaždinci su izvukli turniru u Ženevi, no i nimalo bezazlene suparnike - tu su francuski viceprvak Tourcoing te Uniqa iz Salzburga i i domaćin, švicarski Chenois. Prvi nastup donio im je odmah i najtežeg suparnika - Francuze.

Iako su igrali bez tehničara, Poljaka Mariusa Szyska, odbojkaši francuskog Tourcoinga pobijedili su trenutno vodeću momčad naše lige (osam pobjeda, bez poraza).

Varaždinci se nisu prepali momčadi iz Lillea, u susret su krenuli hrabro i malo je nedostajalo da ne osvoje jedan od prva dva seta. U prvoj su se dionici držali do 17:19, a tada su Francuzi zaredali pet poena i osvojili set. U drugom setu je bilo još neizvjesnije. Trgo je kod rezultata 18:23 odlično servirao i vratio Varaždince u igru. No pri rezultatu 23:24 momčad Tourcoinga iskoristila je set loptu i oduzela Varaždincima i drugi set. U trećem setu momčad Josipa Kleina malo je popusta, a to su iskoristili Francuzi te vrlo rano stvorili razliku, koju su i održavali do kraja seta, a to je ujedno bio i kraj meča.

Mladi se varaždinski sastav nije osramotio, igrao je dobro, bio vrlo blizu osvajanja seta, a da je u tome i uspio tko zna kako bi se sve rasplelo. Ovako Varaždinicima preostaju još dva susreta u kojima bi mogli izvući i više od časnog poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!