Ostali sportovi

Mladostaši lako preko Valpovke

Sanda Pavlinić • nedjelja, 09.12.2001.

U devetom kolu Prve lige odbojkaša, pred pedesetak gledatelja u Domu odbojke na Savi, odbojkaši Mladosti svladali su goste iz Valpova s 3:0 (25:12, 25:13, 25:20 ). Za nepunih pedeset minuta domaćini su došli do svoja nova tri boda, pa prave, uzbudljive odbojke nismo ni imali prilike vidjeti.

Od samog početka Mladostaši su izborili uvjerljivo vodstvo kojem gosti nikako nisu mogli zaprijetiti. Serijama dobrih servisa i blokova mladostaši brzo su brzo osvojili prvi set.

U drugom setu Igor Arbutina, trener Mladosti, odlučio je dati priliku i mlađim igračima pa mijenja kompletnu prvu postavu. Čak niti to nije utjecalo na rezultat pa je i drugi set završio vrlo brzo u korist domaćina. Jedino u trećem setu Valpovčani dolaze do minimalnog vodstva (10:9) pa se učinilo da bi zbog pada koncentracije Zagrepčana moglo doći do preokreta u očekivanom rezultatu. Ipak, gosti čine seriju nepresiljenih grešaka čime ponovo predaju Mladosti vodstvo, koje im do kraja utakmice nije izlazilo iz ruke.

Izmijenjenu postavu Mladosti predvodio je od iskusnijih igrača Tihomir Polgar.
“Mislim da odlično radimo kao cjelina i dobro se razumijemo s trenerom. U ovoj utakmici su i mladi igrači iskoristili svoju priliku i odigrali potpuno korektno. Malo smo se opustili u trećem setu, ali to je protiv takvog suparnika logično. Trenutno igramo i u Top Teams kupu pa nam je dosta naporan tempo igrati i srijedom i subotom. Zato i dolazi do ovakvih oscilacija u igri”, rekao je Polgar.

U sljedećem domaćem kolu mladostaši sljedeće subote putuju u Varaždin, na jedan od napetijih susreta ove sezone.
“Neće nam biti lako, ali ne sumnjam u svoje suigrače. Cilj nam je osvojiti prvo mjesto i vjerujem se da ćemo takva očekivanja opravdati pobjedom u Varaždinu.”, optimistično je zaključao Tihomir.

Ipak, prije derbija, u srijedu zagrepčane očekuje druga utakmica Top Teams kupa. Mladostašima u goste dolazi vrlo jaka crnogorska Budvanska rivijera.
“ To će biti veliki izazov za nas jer se u ovom sastavu još nismo susretali s tako jakim ekipama. Ali mi smo mlada momčad željna izazova, kvalitetnih utakmica i pobjeda. Zato ljubitelje dobre odbojke pozivam da u srijedu dođu do Doma odbojke", poručio je Polgar.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!