Ostali sportovi

Ženeva: Varaždinci kući bez pobjede

Marko Breljak • ponedjeljak, 10.12.2001.

Varaždin - Uniqa 0:3
(16:25, 9:25, 23:25)

Varaždin: Juren, Hirš, Petrač, Gotal, V. Anđelković, Patafta, Bregović, Trgo, D. Anđelković, Jošić.
Uniqa: Pascariuc, Schmogavetz, Blumel, Seiffert, Schiesterl, Tatra, Rupp, Strauss, Jones, Klemm, Aumueller.

Niti u posljednjem susretu turnira drugog kruga Kupa CEV-a varaždinski odbojkaši nisu uspjeli pobijediti. Ponovo su započeli loše, i vrlo lagano izgubili prva dva seta. Austrijanci su bili odlični u svim elementima igre, a naročito kvalitetno odigravali su u bloku, koji je vrlo često bio trojni, dakle u njega su ulazila trojica odbojkaša. Buđenje Varaždinaca gledamo u trećem setu, no iskusnija austrijska momčad ostvarila je i tu određenu prednost te razriješila meč.

Varaždinci tako nakon tri poraza zauzimaju posljednje mjesto turnira, a, iako je to teško govoriti u sportu, nitko niti nije očekvao ništa više. Preostale tri momčadi su organizacijski, financijski i igrački znatno “jače” nego Varaždinci. Prvo mjesto zasluženo su osvojili Francuzi, jaka momčad iz Lillea, sa čak 6 stranaca i nekolicinom francuskih reprezentativaca, koja je lani osvojila drugo mjesto u svojoj ligi. Radi se o trenutno jednoj od najjačih europskih liga, a podatak da su bili drugi, iza europskih prvaka Parisa, dovoljno govori. Drugoplasirani su dečki iz Mozartovog grada, a osnovicu njihove ekipe čine dva Amerikanca i Britanac. Simpatični domaćini su osvojili treće mjesto, iako su mogli biti i stepenicu više da su u posljednjem meču, a ujedno i najboljem na cijelom turniru, uspjeli iznenaditi Tourcoing. Časni posljednji su Varaždinci, a teško je govoriti da li se moglo više. U ovom trenutku teško, no već subota donosi gostovanje zagrebačke Mladosti pa će im to biti odličan motiv da se pokažu, a možda i po prvi puta u povijesti pobijede Zagrepčane.

Rezultati turnira:TOURCOING Lille (Fra) - VARAŽDIN 3:0, CHENOIS Geneva - UNIQA Salzburg (Aut) 1:3, CHENOIS Geneva (Švi) - VARAŽDIN 3:1, TOURCOING Lille (Fra) - UNIQA Salzburg (Aut) 3:0, VARAŽDIN - UNIQA Salzburg (Aut) 0:3, CHENOIS Geneva (Švi) - TOURCOING Lille (Fra) 2:3.

Poredak:
1. TOURCOING Lille (Fra)
2. UNIQA Salzburg (Aut)
3. CHENOIS Geneva (Švi)
4. VARAŽDIN (Hrv).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!