Ostali sportovi

Odbojkaški Mladosti pobijedili jugoslavenskog prvaka!

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • četvrtak, 13.12.2001.

Ugodna iznenađenja čini se ipak nisu nemoguća u hrvatskoj posrnuloj klupskoj odbojci. Odbojkaši Mladosti pobijedili su s glatkih 3:0 jugoslavenskog prvaka Budvansku Rivijeru u drugom kolu Top Teams kupa!

Crnogorci na svom popisu imaju čak i trojicu reprezentativaca prve vrste svijeta i bili su među favoritima za osvajanje prvog mjesta u skupini Top Teams kupa s Mladosti, belgijskim Knackom i portugalskom Casa da Maijom, barem do jučer. U Zagrebu su ih dočekali izuzetno motivirani mladi mladostaši (prosjek 20 godina)...

Nakon prošlotjednog poraza od belgijskog Knacka, odbojkaši Mladosti zabilježili su prvu pobjedu u Top Teams kupu. U drugom kolu pobijedili su u Zagrebu prvaka SRJ Budvansku Rivijeru s 3:0 (25:20, 25:15, 32:30)!

Prvi set obilježila je ujednačena borba obje momčadi. Mladostaši su se, doduše odmah na početku malo rezultatski odvojili, a upravo im je ta razlika od nekoliko poena omugućila mirnu završnicu seta. Odličan napad raspoloženih pucača Sikirića, Polgara i Kovačevića bio je presudan faktor kod osvajanja tog set, ali i pobjede u ovom susretu.

U drugom setu crnogorska ekipa nije uspijevala proći kraj visokog bloka mladostaša, a imali su problema i s organizacijom napada. S druge strane, kapetan Jure Kvesić odlično je raspoređivao lopte i na taj način razigrao sve igrače. Set su zagrepčani rutinski priveli kraju bez većih uzbuđenja.

Vidljivo razočarani gosti, u trećem setu, ipak malo dolaze sebi. Promjenom taktike i dobrom igrom u obrani prvi puta uspijevaju ozbiljnije zaprijetiti mladostašima. Sama završnica seta bila je neizvjesna, ali su Zagrepčani imali više koncentacije kod ključnih lopti. Na ruku su im išla i dva promašena servisa Crnogoraca koje su domaćini znali iskoristili. Razultatom 32:30 Mladostaši završavaju utakmicu. Publika se malo razbudila tek kod dramatičnijih poena, ali je ipak uspjela napraviti lijepu atmosferu, što se inače u Domu odbojke "Bojana Stranića" na žalost rijetko viđa.

U prijašnijm izvještajima već smo se osvrnule na premali broj gledatelja, pa se i kapetan Jure Kvesić ugodno iznenadio njihovim odazivom:
"Posebno bih se zahvalio publici koja je došla u ovakvom broju. Bili su nam velika podrška kod ključnih poena, a to nam kao mladoj ekipi mnogo znači. Nadali smo se pobjedi, iako smo znali da nam neće biti lako. Dobro smo se pripremili proučivši njihov način igre, a uspijeli smo zatvoriti ključne igrače što nam je znatno pomoglo. Njihovo porijeklo bio nam je dodatan motiv, pa smo utakmicu odigrali uistinu "napaljeni", a takvi bi trebali biti uvijek!"

Jure je komentirao i utakmice koje ih očekuju:
"Što se tiče derbija s Varaždinom, optimistični smo i vjerujemo u pobjedu, a portugalsku ekipu Castelo da Maiju ne poznajemo dobro, ali znamo da su izgubili od Budvanske Rivijere 3:2, tako da i u tu vidimo svoju šansu. Pohvalio bih i sve mlađe igrače koji su iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji. Vidljivo je da ovoj ekipi nedostaje iskustvo, ali smatram da unatoč tome, svima možemo biti dostojan protivnik."

Mladost: Kvesić, Periškić, Kovačević, Vulin, Sikirić, Ramadža, Polgar, Zelić, Momić, Baotić, Somek, Jureša
Budvanska Rivijera: Perošević, Janović, Kozić, Zatrić, Kardaš, Marković, Majdak, Vorkapić, Tomić, Mijović, Lazić
Gledatelja: 250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!