Ostali sportovi

Mladostaši i dalje uvjerljivi

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • ponedjeljak, 24.12.2001.

Prva hrvatska liga odbojkaša, 11.kolo:
MLADOST - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 3:0 (25:16, 25:13, 25:19)

MLADOST: Kvesić, Periškić 3, Kovačević 15, Vulin 5, Polgar 14, Sikirić 8, Ramadža 4, Momić Siniša 4, Momić Saša (L), Baotić, Somek, Žeravica
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Steinocher 5, Nojić 9, Jazić (L), Mudrovčić, Novak 4, Mojaš 4, Bičvić 1, Varga 1, Borovina, Katanec, Božić
Suci: Franolić (Zagreb) i Kramar (Zagreb)

Iako su se prije ne više od 24 sata Mladostaši vratili sa napornog putovanja iz Portugala, koje se odužilo zbog snijega i zatvaranja aerodroma, ponovo su dokazali zašto su najbliži osvajanju titule prvaka države. Od Hrvatskog dragovoljca nismo ni očekivali da im značajnije zaprijeti, ali nakon tijesno izgubljene utakmice u Portugalu dva dana prije i događaja koji su uslijedili na povratku u Zagreb sve je bilo moguće.

Ipak Mladostaši od samog početka ulaze u susret oštro i, bez obzira na to šta je trener Igor Arbutina napravio male izmjene u postavi (Momić Saša - tehničar, te izliječeni libero Siniša Momić), pokazuju svoju dominantnost na terenu.U prvom setu (a i ostatku susreta) najviše se isticao Tihomir Polgar svojim neuhvatljivim skok servisima i odličnim smečevima koji su gostima zadali velike probleme u obrani polja i organiziranju napada. Polgaru se u napadima priključio i sve bolji Kovačević pa domaćini osvajaju set bez ikakvih problema.

Odbojkaši Hrvatskog dragovoljca početkom drugog seta pojačavaju igru u obrani, hvataju stvarno teške lopte, ali nikako ne uspijevaju realizirati napad preko Vulina koji serijom neprolaznih blokova i uspješnih napada dovodi mladostaše u značajnu prednost. Osim njega razigravaju se i ostali domaći pucači (Kovačević 15, Sikirić 8, Polgar 14) pa dragovoljci u drugom setu ostaju na samo 13 poena.

Posljednji set obilježili su dugi poeni i napete akcije. Gosti pokazuju izuzetnu borbenost, ali u isto vrijeme rade previše neprisiljenih grešaka. U njihovim redovima isticao se Nojić (9) koji se jedini znao koliko toliko nositi s blokom domaćina, ali ne i znatno promijeniti ishod susreta. Krajem seta Sikirić radi seriju neuhvatljivih skok servisa i tako gosti ostaju bez ijednog novog boda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!