Ostali sportovi

Top Teams Cup: Krah Mladosti protiv Portugalaca

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • četvrtak, 10.01.2002.

Nada je kratko trajala. Odbojkaši Mladosti ipak su u današnjem susretu 4. kola Top Teams kupa spoznali da je vrhunska odbojka ipak još daleko od današnjeg Doma odbojke "Bojan Stranić". Mladostaši su do nogu "potučeni" od portugalskog prvaka Castelo da Maije 0:3.

Iako su pobjeda nad Budavnskom rivijerom i dobra utakmica u Portugalu pokazale da i mladostaši mogu dobro odigrati, nismo to na žalost mogli vidjeti i u domaćem susretu s Castelo da Maijom...

U 4. kolu Top Teams Kupa-a,odbojkaši Mladosti pretrpjeli su treći poraz. Od njih je bila bolja momčad Castelo de Maia iz Portugala. Unatoč briljantnoj igri i velikoj pobjedi nad Budvanskom rivijerom (3:0!) i solidnom izdanju protiv Portugalaca (u posljednjoj prošlogodišnjoj utakmici Mladost izgubila 1:3), Zagrepčani su večeras doživjeli težak poraz.

Raspoloženim gostima trebalo je manje od sat vremena za glatku pobjedu nad mladostašima. Uvjerljiv poraz - 0:3 (11:25, 17:25, 16:25) najbolji je pokazatelj slabog otpora Zagrepčana i velikog broja grešaka.

Početak utakmice obilježio je nazapamćeno loš prijem mladostaša, što je omogućilo Portugalcima da se na samome početku znatno rezultatski odvoje (2:10). Ni kasnije se situacija s prijemom nije popravila, a raspoloženi gosti to itekako kažnjavaju. Set je završio rezultatom 11:25, a tamnoputi Bira (9 poena) se istaknuo izuzetno dobrom igrom na mreži.

Drugi set ponudio je sličan scenarij. Ponovo loš prijem i organizacija napada kod Zagrepčana, dok kod gostiju i dalje sve savršeno funkcionira. Znatno niži, ali i brži, Portugalci su spašavali nemoguće lopte, odlično blokirali, a uz sve to i imali uspješan napad. Silva (14 poena) i Silvera (15 poena) cijelu utakmicu su prolazili s takvom lakoćom da su uistinu ostavili impresivan dojam. Domaćinima su prepustili svega 17 poena, a podizanju atmosfere u dvorani nisu pomogle ni cheerleadersice, ni limena glazba, a ni lijepo popunjena dvorana (500-tinjak gledatelja).

Treća dionica ponovo je pripala borbenim i požrtvovnim gostima koji se ni u jednom trenutku nisu opustili. Zagrepčani su jedino vodstvo zabilježili na početku seta (7:6), ali to je, nažalost, bio njihov krajnji domet. Mladostaši su se nakratko malo razigrali, ali se gosti serijom odličnih servisa i dobrih blokova ponovo nedostižno odvajaju (13:21, 15:23). Pobjeda gostiju uopće nije bila upitna, a najbolji pokazatelj njihove odlične igre bio je i krajnji rezultat završnog seta 16:25.

Mlada ekipa iz Zagreba danas je uistinu doživjela težak poraz. Iako je trener Igor Arbutina prije utakmice istaknuo kako se ne opterećuje pobjedama, već isključivo dobrom igrom, današnjim izdanjem nitko ne može nikako biti zadovoljan, jer je uz rezultat izostala i igra.

Mladostaš Tihomir Polgar (6 poena) proanalizirao je utakmicu s Caestelo de Maijom:

"Uistinu mi je žao što smo takvom igrom razočarali navijače koji su nas došli bodriti. Danas stvarno ništa nije funkcioniralo. Imali smo katastrofalan prijem, a bez prijema je nemoguće organizirati dobar napad. Oni su odlična ekipa, ali trebali smo pružiti znatno veći otpor.

Tihomir je potražio i razloge razčaravajuće igre:

"Nismo se pridržavali trenerovih savjeta, atmosfera u ekipi nije bila kao inače, a naša mladost i neiskustvo su došli do izražaja. Stvarno mi je teško objasniti tako lošu igru, ali imamo još dva kola, pa se iskreno nadam da ćemo se iskupiti."

MLADOST: Polgar 6, Sikirić 3, Kovačević 9, Periškić 2, Vulin 2, Kvesić, Jureša (L), Si. Momić, Sa. Momić, Ramadža, Zelić, Somek
CASTELO DA MAIA: Bira 9, Silva 14, Silvera 15, Alves 7, Cattaneo 3 , Macmillan 5, Coelho, Azenha, Duarte, Pereira, Rocha,Soares, Teixeira

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!