Ostali sportovi

Vulin: "S dobrom igrom dolazi i pobjeda"

Iva Janežić • utorak, 15.01.2002.

Odbojkaše zagrebačke Mladosti u srijedu očekuje 5. kolo Top Teams kupa i gostovanje kod jugoslavenskog prvaka Budvanske rivijere. Podsjetimo da su Zagrepčani svoju jedinu pobjedu u ovom natjecanju izborili upravo protiv ove ekipe koja u svojim redovima ima čak tri člana ponajbolje svjetske reprezentacije (Zaltrić, Majdak, Kozić). Mladostaši su tom pobjedom na domaćem terenu (3:0!) prikazali fenomenalnu igru razbivši Crnogorce odličnim servisima i razornim smečevima.

Trener Igor Arbutina je od samog početka Top Teams kupa naglašavao kako se na opterećuje rezultatom , nego isključivo dobrom igrom, a zagrebači "dječji vrtić" (prosjek 20 godina) je uistinu pokazao da se može nositi s europskim ekipama. Ipak, prošlotjedni krah protiv portugalske Castelo de Maije zasigurno je ostavio dubok trag na samopouzdanju i psihi "mladostaša".

Naime, Zagrepčani su pred domaćom publikom teško poraženi (0:3), a od igre na kakvu su nas navikli, nismo imali prilike vidjeti ništa.

Uoči važnog gostovanja, razgovarali smo s mladostašem Šimom Vulinom, standardnim članom prve postave te juniorskim i seniorskim reprezentativcom koji je i sam priznao da je prošlotjedni poraz itekako svježa rana:
"Još uvijek se nismo oporavili od poraza, ali moramo nekako prijeći preko toga. Porazi su sastavni dio sporta i moramo se naučiti nositi s njima. Uostalom, čeka nas novi ispit i nova prilika za dobru igru. A s dobrom igrom dolazi i pobjeda."

Znači, možemo očekivati pobjedu i u Crnoj gori?
"Sigurno je da ćemo dati sve od sebe. Koncentrirat ćemo se na igru i nastojat ćemo se pridržavati taktike koju smo dogovorili s trenerom. Priznajem, neće nam biti nimalo lako ponoviti rezultat iz Zagreba jer očekujemo paklenu atmosferu i veliki broj protivničkih navijača."

Kakvo je raspoloženje u ekipi?
"Sve je u najboljem redu, a najvažnije je da smo svi zdravi i da smo dobro trenirali ovaj tjedan. Uoči samog puta ponovo ćemo pogledati videokazete i pripremiti se na njihov način igre. Trebali bi zatvoriti Majdaka koji je jedan od najboljih igrača u toj ekipi. Još da servis i napad funkcioniraju kao u Zagrebu...."

Hoćete li nešto mijenjati u dosadašnjoj igri?
"Ništa nećemo mijenjati. Krećemo sa standardnom postavom, a najvažnije je da ne podlegnemo atmosferi u dvorani i eventualnim neugodnim dovikivanjima. I da, svakako moramo popraviti prijem koji nas je u prošloj utakmici koštao teškog poraza."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!