Ostali sportovi

Mladostaši ponovo bolji od Osječana

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • petak, 01.03.2002.

Pred dvjestotinjak gledatelja odbojkaši Mladosti su u derbiju 19. kola Prve lige odbojkaša pobijedili Osijek s 3:1 (21:25, 25:23, 25:17, 25:21). Gosti su se ponovo pokazali kao neugodan protivnik, no mladostaši su i ovog puta bili koncentriraniji kod ključnih poena u završnicama seta.

Prvi set ipak osvajaju gosti zahvaljujući izuzetnoj borbenosti i agresivnosti u svim segmentima igre. Konstantno su vodili s nekoliko poena što je bilo presudno u završnici. Drugu i treću dionicu ponovo je obilježila izjednačena borba, no domaća ekipa pojačava servis, a probudili su se i napadači Mladosti. Osječanima je bilo teško zaustavljati napade Kovačevića (15 poena) i Sikirića (18 poena), no i dalje pružaju odličan otpor i dobru igru. Imali smo prilike gledati uistinu lijepe akcije i dramatične završnice, a obje ekipe su pokazale da su zasluženo na vrhu tablice.

Četvrti set gosti započinju serijom odličnih blokova, ponovo gledamo izjednačenu borbu (10:9, 19:18, 22;20) jer se Osječani do samog kraja odlično drže. Odlični Hanžić (11 poena) i Demirović (13 poena) stalno prijete, no na kraju pobjedu ipak odnose Zagrepčani.

Za svaku pohvalu je velika borbenost obje momčadi koje su svojim lijepim akcijama najviše pridonijele dobroj atmosferi u dvorani. Sudačke odluke su se tijekom cijele utakmice žustro doživljavale, no i to je sastavni dio jednog derbija. Uglavnom, nakon dugo vremena imali smo prilike vidjeti da se domaće ekipa uistinu namučila s nekim protivnikom.

MLADOST: Polgar 11, Sikirić 18, Kovačević 15, Periškić, Vulin 11, Kvesić 2, Jureša , Momić, Ramadža 6, Zelić, Somek, Nojić (L)
OSIJEK: Rošić 5, Hanžić 11, Demirović 13, Družinec (L), Mrkonjić, Jurić 3, Šoš 2, Ćurčić, Kolarić 1, Farkaš 2, Đokić 1
Suci: Medač, Rajković (Rijeka). Gledatelja: 200

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!