Ostali sportovi

Vukovar - Pula IB: Teško do bodova protiv Puljanki

Hrvoje Niče • subota, 19.01.2002.

Vukovar - Pula IB 3:1 (25:17, 25:20, 23:25, 26:24) Vinkovci. Dvorana Lenije
Gledatelja: 100
Suci : Hrvoje Rimac, Mladen Radić (oba Osijek)

Vukovar: Marik 21, Milovanović, Karlatiras, 22, Dukova 3, Jovanović 4, Danilović 2, Petrović, Šukić, Pejić 3, Ribičić 14; Trener : Mijo Vuković
Pula IB: Janković 11, Mamić 12, Račić 2, Filmanovich 10, Kralj, Kaleb 6, Stjepanović 9, Breščić 2, Stojadinović, Rovis; Trener : Boris Breščić

Utakmica donjeg dijela tablice između Vukovara i Pule odigrana je u Vinkovcima zbog renoviranja dvorane u Vukovaru, no to nije bila zapreka Vukovarčankama da dođu do novih bodova. U veoma izjednačenoj, a u pojedinim trenutcima i dramatičnoj igri, domaće igračice došle su do pobjede.

Prvi set bio je izjednačen sve do rezultata 17:17. Do tog trenutka bili smo u prigodi gledati same izmjene servisa, a rijetko je koja ekipa uspjela osvojeni poen spojiti s dobrim servisom. Nakon toga, domaća ekipa se rezultatski odvaja i osvaja prvi set rezultatom 25:18. prvi set je ujedno bio i najkraći, a trajao je svega sedamnaest minuta. U domaćim redovima najviše je pokazala Grkinja Monika Karlatiras s 11 osvojenih poena, a uz nju je odlična bila i bugarska reprezentativka Marina Marik s 7 osvojenih poena. Vukovar se nakon prošle polusezone, koja je bila iznimno loša, pojačao već spomenutom Marinom Marik, a u grad na Dunavu, se vratila i Monika Karlatiras. Da sve izgleda bolje i trener Mijo Vuković ponovno "kromirali" vukovarskim brodom. Svakako ne treba zaboraviti ni povratak Marijane Ribičić u rodni grad.

Drugi set je protekao u znaku domaće ekipe, koja je cijeli vrijeme držala određenu distancu spram gostujuće ekipe. U dvadeset minuta, Vukovar dolazi do kapitalnih 2:0 u setovima.

I kada se sve već činilo gotovo, goste ipak uspijevaju osvojiti treći set. Igračice Vukovara vodile su sve do 18:18, no tada gošće ipak uspijevaju smoći snage i nadvisiti domaću ekipu barem u tom setu koji je trajao 23 minute.

U posljednjem, četvrtom setu, setu prepunom uzbuđenja, igračice Vukovara ipak uspijevaju pobijediti uz dosta sreće i blagu naklonost sudaca. Pri rezultatu 10:9 za Vukovar, sudac daje žuti karton treneru Pule, Borisu Breščiću zbog, navodnog, ulaska u teren. I s tim kaznenim poenom, gošće su se odlično držale do samog kraja, no tada je koncentracija popustila što je rezultiralo porazom.

U konačnici valja napomenuti kako su igračice Pule veoma griješile, no teškom mukom su osvajale bodove, dok su Vukovarčanke uspjele kapitalizirati te poklone. Hrvoje Niče

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!