Ostali sportovi

Mladost - Azena: Mladostašice se odužile Azeni

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • nedjelja, 20.01.2002.

MLADOST - AZENA 3:1 (25:23, 25:18, 24:26, 25:23)
Prva liga odbojkašica, 12.kolo
Suci: Stipanićev (Rijeka) i Čaušević (Sisak)
Gledatelja: 400

MLADOST: Barun 25, Zuanović 21, Ščerbakova 5, Mihaljević 7, Vicknair 6, Dugandžić 10, Poparić, Gotovac, Lipić, Čeko, Randić
AZENA: Ušić 13, Horvat 10, Novosel Mar. 6, Avlijaš 5, Rešić 2, Rendulić 8, Bogović, Buđa 2, Novosel Marg. 4, Burić 1, Dobrić 1, Bašić

Neprisiljene greške: Mladost 30, Azena 22

Za razliku od prvog dijela sezone gledatelji su danas u Domu odbojke na Savi zaista imali prilike vidjeti zanimljivu žensku odbojku. Domaća ekipa Mladosti u napetom je susretu pobijedila odbojkašice Azene iz Velike gorice rezultatom 3:1. Rezultat je to vjerojatno i izmjenjene postave Mladosti koja se pojačala Jelenom Ščerbakovom, trenutno jednom od najboljih tehničarki u Hrvatskoj, koja je večeras znala slati lopte na pravo mjesto u pravo vrijeme. Osim nje dogodila se i izmjena na mjestu libera kojeg po novom igra mlada Dubravka Randić.

Prvi set odigran je vrlo izjednačenom igrom obiju strana, koja je obećavala zanimljiv susret ekipa sa sredine ljestvice. Ipak prevladali su odlični napadi domačih igračica Zuanović i Barun, i Mladost tijesno dobiva prvi set.

Početkom drugog seta Velikogoričanke izgledaju poprilično izgubljeno, ne mogu realizirat napad i ubrzo gube 8:0. Ipak, nekako se uspijevaju vratiti dobrim blokom i obranom pa set ne završava velikom razlikom.

U trećem setu se totalno bude i pružaju izuzetan otpor odličnoj igri mladostašica, koje u samoj završnici seta kod 24:22 rade seriju neprisiljenih grešaka i doslovce poklanjaju Azeni set. U redovima Azene posebno su se isticale mlada Senna Ušić (13) i Marijeta Horvat(10).

Četvrtu dionicu osim izjednačene i napete igre obilježili su i navijači Azene koji transparentima i glasnim navijanjem podižu atmosferu u dvorani i daju još veći poticaj svojoj ekipi. U takvoj situaciji se ključne igračice Mladosti malo gube, pa trener Neven Komadina uzima time out kako bi ih trgnuo. To mu i uspijeva i domaće odbojkašice kombiniranom serijom odličnih napada i neprolaznih blokova zasluženo odnose pobjedu.

Najbolja u redovima Mladosti Katarina Barun (25 poena) posebno se veselila pobjedi: "Iskreno nadala sam se pobjedi i izuzetno mi je drago da smo u tome i uspjele, jer smo se s njima namučile u prvom susretu na početku sezone i nismo ih uspjele dobiti (Azena je dobila Mladost 3:2 op.a.).Sad smo izravnale račune."

Kao što smo imali prilike vidjeti graditeljica igre Ščerbakova se vrlo dobro uklopila u ekipu: "Da, istina je, vrlo brzo se uklopila, jer je stvarno kvalitetna tehničarka i pametno raspoređuje lopte u igri. Osim toga i situacija u cijeloj ekipi je trenutno odlična, super se slažemo, i nadamo se da će se to odrazit i na igri i rezultatima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!