Ostali sportovi

Ovog vikenda ždrijeb za EP

Sanda Pavlinić • srijeda, 23.01.2002.

Ovog vikenda, 26. i 27. siječnja, u Luxembourgu biti će održan ždrijeb kvalifikacijskih utakmica za odlazak na seniorsko Europsko prvenstvo 2002./2003. za odbojkaše i odbojkašice.

S obzirom na rezultate sa prošlog Europskog prvenstva kod odbojkaša pravo na direktan nastup imaju Njemačka (kao domaćin), Jugoslavija (europski prvaci), Italija (viceprvaci), Rusija (trećeplasirani), te četvrto i peto plasirani Češka i Poljska. Ostalih 16 ekipa ždrijebom će biti raspoređene u četiri grupe po četiri ekipe. Prve ekipe u grupi zajedno sa još dvije drugo plasirane idu na prventvo.

Kod ženskih reprezentacija direktan nastup osigurale su Turska (kao domaćin), Rusija (prvakinje Europe), Italija (viceprvakinje) i Bugarska koja je na prošlom Europskom prvenstvu zauzela treće mjesto. Još dvanaest ekipa podjelit će se ždrijebom u tri grupe po četiri ekipe. Prve dvije ekipe iz svake grupe prolaze kvalifikacije sa još dvije najbolje trećeplasirane.

Europska prvenstva i muško i žensko održavaju se u isto vrijeme 2003., muško u Njemačkoj, a žensko u Turskoj, a kvalifikacijske utakmice (ili turniri, ovisno o dogovoru) odigravat će se tijekom ove i iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!