Ostali sportovi

Mladost - Rijeka: Mladostaši lako do novih bodova

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • subota, 26.01.2002.

MLADOST: Kvesić, Polgar 8, Vulin 7, Periškić, Sikirić 7, Ramađa 7, Kovačević 10, Sa. Momić 2, Zelić 1, Jureša, Nojić (L), Somek 3

RIJEKA: Ostrogović, Medač, Miletić 8, Ivanišević 7, Rodin 2, Peženković, Bradić 3, Jurić 8, Knez, Brozić (L)

U 13. kolu prve hrvatske muške odbojkaške lige, ekipa Mladosti je na domaćem terenu pred stotinjak gledatelja bez većih problema svladala ekipu Rijeke sa 3:0 (25:19, 25:15, 25:16 ).

Riječani su oduvijek bili respektabilan protivnik, no večeras je izostala igra na kakvu smo navikli proteklih sezona. Naime, utakmice Zagrepčana i Riječana oduvijek su predstavljale prave derbije, a ove godine se te dvije ekipe još nisu imale prilike susresti. Mladostaši, u prvom dijelu sezone, nisu otputovali u Rijeku radi nepodmiravanja dugova sudačkoj udruzi, a sva tri poena tada su pripala Riječanima.

Početak prvoga seta igrao se u egalu, ali se kasnije Zagrepčani uspijevaju rezultatski odvojiti najviše zahvaljujući dobrim blokovima i raspoloženim pucačima Polgaru (8 poena) te Kovačeviću (10 poena). Na mjestu libera, umjesto Darija Jureše, ovaj put bio je Željko Nojić koji je prikazao odličnu igru u obrani te na prijemu.

Zagrepčani u drugi set ulaze jednako borbeno ne dopuštajući gostima da im rezultatski priprijete. S par dobro odigranih kombinacija odvajaju na čak 20:0. Unatoč prolazima gostujućih pucača Miletića (8 poena) i Jurića (8 poena), set završava rezulatatom 25:15.

Treća dionica je u potpunosti pripala domaćim odbojkašima. Riječani nižu neforsirane pogreške, tako da je ubrzo bilo 11:5. Tada trener mladostaša Igor Arbutina uvodi mlađe igrače koji su odlično iskoristili svojih par minuta. Naime, izostanak standardnih igrača nije se nimalo utjecao na igru, a set je završio rezultatom 25:16 za domaću ekipu. Zagrepčani su cijelu utakmicu odlično blokirali, a to se najviše odnosi na blokere Ramadžu (7 poena) i Vulina (7 poena) koji su definitivno imali svoju večer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!