Ostali sportovi

Izvučene kvalifikacijske skupine za EP

Sanda Pavlinić • nedjelja, 27.01.2002.

Danas su u Luxembourgu na sastanku CEV-a izvučene grupe za kvalifikacije muških i ženskih seniorskih odbojkaških reprezentacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2003.

Naša muška reprezentacija izvučena je u skupini A zajedno s Bugarskom, Mađarskom i Belgijom. Odlučeno je da će se susreti odigrati u dva turnira. Prvi turnir održat će se 17.-19. svibnja, a mjesto održavanja još nije poznato. Za drugi turnir postoji mogućnost da će se održati ove godine u studenom ili iduće godine u lipnju. Nakon ta dva turnira najbolja reprezentacija u grupi odlazi na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

U ženskoj konkurenciji naša reprezentacija u grupi je sa Slovačkom, Njemačkom i Poljskom. Način odigravanja još nije dogovoren, a moguće su dvije opcije: turnirski tip odigravanja u dva turnira kao kod muške reprezentacije ili ligaški tip, kada se svaka druga utakmica igra na domaćem terenu, što bi, kako su nam čelnici hrvatske odbojke rekli, našoj reprezentaciji više odgovaralo. Odluku zajednički donose reprezentacije iz grupe. Kako god igrali, samo najbolja reprezentacija odlazi na Europsko prvenstvo u Turskoj početkom rujna 2003. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!