Ostali sportovi

Mladost - Čakovec GEA: Mladostaši lako do bodova

Iva Janežić, Sanda Pavlinić • srijeda, 06.02.2002.

Prva hrvatska liga za odbojkaše, 15. kolo
MLADOST ZG - ČAKOVEC GEA 3:0 (25:17, 25:23, 25:21)
Gledatelja: 100
Suci: Ledenćan, Đurkić (oba iz Osijeka)

MLADOST ZG: Kvesić 4, Kovačević 11, Polgar 14, Sikirić 11, Ramadža 2, Nojić (L), Vulin 7, Zelić, Somek, Momić Sa., Periškić.
Neprisiljene pogreške: 25

ČAKOVEC GEA: Hardi 1, Makarov 3, Palinkaš 9, Rastovčan 9, Novak, Vabec 7, Kovač 4, Belčić, Pergar, Kovačić, Švenda.
Neprisiljene pogreške: 23

Kao što je bilo i očekivano, u susretu Mladosti i Čakovca slavili su domaćini. Utakmicu je obilježio velik broj promašenih servisa s obje strane, ali su Zagrepčani znali doći do pobjede uz pomoć ostalih dijelova igre u kojima su neprestano bili bolji.

U prvom setu gosti nikako nisu mogli naći rješenje za razorne smečeve Kovačevića i Sikirića, ali i ostalih igrača kojima je Kvesić (tehničar) iskusno raspoređivao lopte. Uz sve svoje neforsirane greške Čakovčani nisu imali izgleda i ubrzo gube prvi set.

U drugu dionicu igre gosti ulaze puno opasnijim servisom i sve češćim prolazima na mreži pa sve do samog kraja igra biva izjednačena (19:19).. Ipak, odličnim prolazima Polgara i blokom Vulina Mladostaši za dlaku odnose i drugi set.

Završni set odigrava se u znaku neprekidnog vodstva domaćina koji u svim segmentima igre drži apsolutnu nadmoćnost. Jedino je, prije spomenuti, veliki broj servis pogrešaka dao krajnjem rezultatu sliku napetog susreta, što je totalno suprotna slika od one s terena.

Iduće kolo ( 09.02.) Mladostaši gostuju u Rovinju, a Čakovčanima u goste dolaze odbojkaši Karlovca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!