Zimski sportovi

Svjetski skijaški kup ipak u Hrvatskoj!?

Davor Sajko • četvrtak, 24.04.2003.

Zagreb i Hrvatska su na dobrom putu da ugoste jednu od utrka Svjetskog kupa u budućnosti. Nakon što je direktor Svjetskog kupa za skijašice Kurt Hoch posjetio Sljeme u svojem je izvještaju dao zeleno svjetlo za nastavak radova koji bi doveli Svjetski kup u Hrvatsku.

Slika 1 od 1.
Foto: Goran Pervan

Uz Austrijanca u inspekciji Sljemena bio je i direktor mariborske Zlatne Lisice, Goraz Berdač, a zajednička je ocjena da bi uz određene preinake i radove eventualna organizacija utrke Svjetskog kupa na Sljemenu bila izvanredna prilika za popularizaciju alpskog skijanja prije svega u Hrvatskoj.

Kao uvjet potrebno je da Grad Zagreb i Hrvatski skijaški savez Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) dostave suglasnost da su spremni preuzeti i izvršiti radove na uređenju sljemenske staze, a nakon toga bi u privremeni kalendar Svjetskog kupa za sezonu 2004./05. bilo uvršteno i zagrebačko Sljeme.

Velika prednost sljemenske staze je blizina hrvatske prijestolnice što je uz Maribor izuzetna rijetkost u svijetu. Sada je na redu Hrvatski skijaški savez i Grad Zagreb koji bi sa svojom suglasnošću i izvedenim potrebnim radovima dali Međunarodnoj skijaškoj federaciji razlog da za godinu dana opet posjeti Zagreb.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!