Ostali sportovi

Derbi 17. kola Kaštelankama

Iva Janežić • nedjelja, 17.02.2002.

Mladost Pompea - Kaštela DC 1:3 (21:25, 23:25, 25:23, 15:25)

Nakon proljetnog uzleta mladostašica, susret s vodećom ekipom ¨Kaštela DC¨ isčekivan je kao derbi, ali i kao svojevrsan ispit za Zagrepčanke koje su u drugom dijelu sezone pokazale bolju igru i porast forme. Ipak, mladostašice su imale snage uzeti tek jedan set, tako da je pobjeda pripala gošćama iz Kaštela koje su se ove godine natjecale i u Ligi prvakinja.

Utakmicu je obilježila ujednačena borba s lijepim akcijama i dugim poenima. No, bolja uigranost i veće iskustvo gošći presudili su kod ključnih poena, tako da su aktualne prvakinje Hrvatske ubilježile nova tri boda.

Mladostašice su teško zaustavljele napade standardno dobre Tolmačove, a ovaj put joj se pridružila i Stipanović. S druge strane, prolazi Barun i Dugandžić nisu bili dostatni za pobjedu nad gošćama.

Nakon osvojene prve dvije dionice, Kaštelanke u završnici trećeg seta malo popuštaju i Zagrepčanke to odmah iskorištavaju. Očekivao se porast samopouzdanja domaće ekipe i osvajanje četvrtog seta, no gošće se ipak vraćaju u igru i ostavljaju Mladost-Pompeu na 15 poena. Sljedeći susret ove dvije ekipe očekuje nas u play-offu.

Nakon utakmice kapetanka Mladosti-Pompee, Katarina Barun, pokušala je pronaći razloge poraza: "U ovu utakmice ušle smo s određenim respektom prema protivnicama što nas je vjerojatno i koštalo poraza., Mi smo rezultatski bile stalno blizu, no neobjašnjivo je da nakon osvajanja trećeg seta, odigramo onako loš četvrti." Katarina se nada da će u play-offu biti bolje: "Nadam se da ćemo ih pobjediti u play-offu. Imamo dosta vremena da se uigramo i iznenadimo ih."

Rezultati ostalih susreta 17.kola: ŽOK Rijeka - OK Vibrobeton 3:1, OK Vukovar - OK Viadukt 3:0, OK Azena E.K. - OK Split 1700 3:0, OK Pula I.B. - ŽOK Osijek 3:1, OK Sušak - OK Drenova 0:3

Ljestvica: Kaštela DC 49, Rijeka KWSO 42, Split 1700 38, Osijek 35, Mladost Pompea 28, Azena EK 25, Pula IB 25, Vukovar 20, Vibrobeton 19, Drenova 15, Viadukt 5, Sušak 5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!